MJÖLBY 2020-6-22 KL. 16:37

U18-VM för damer spelas – i Mjölby och Linköping

Av Lotta Hofström

MJÖLBY. På International ice hockey federations årliga kongress blev det klart att Sverige kommer att arrangera U18-VM för damer den 5-12 januari 2021. Städerna som står för arrangörskapet är Mjölby och Linköping.

U18-VM för damer spelas – i Mjölby och Linköping
På IIHF:s årliga kongress fattades det officiella beslutet att Sverige kommer att arrangera U18-VM för damer i januari 2021. Foto: Lotta Hofström


– Vi känner oss väldigt glada och stolta att få möjlighet att vara med och arrangera den här VM-turneringen i vår kommun. Under förra året inledde vi ett arbete med fokus på att etablera tjejhockey från väldigt ung ålder och vi fortsätter i år, tillsammans med Östergötlands Ishockeyförbund, att arbeta med de frågorna. Ett arrangemang av den här klassen är något speciellt. För oss som förening så innebär det en bra möjlighet för alla föreningens medlemmar att hjälpa till och bidra samtidigt som vi har väldigt roliga aktiviteter i hallen som alla kan ta del av, säger Daniel Strand som är ordförande i Mjölby HC i ett pressmeddelande.

Klart är även att Sveriges television gör en satsning på flick-och damhockeyn och kommer att sända matcher. Spelschemat presenteras närmare mästerskapet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att blivit tilldelade uppdraget att genomföra turneringen. Linköping har under många år aktivt satsat på SDHL-laget och kommer från och med i höst att utöka och intensifiera vår satsning på hockeygymnasiet för tjejer, på så sätt känns det än mer naturligt för oss att ta oss an uppdraget. Vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna världens bästa U18-tjejer till Östergötland och Linköping, säger Michael Sturehed, marknadschef på Linköping Hockey Club i ett pressmeddelande.

U18-VM för damer kommer att spelas Mjölby och Linköping med åtta deltagande länder.

Lagen som kommer spela i Mjölby är USA, Canada, Ryssland och Finland, enligt information på Mjölby hockeys officiella hemsida.

– Vi i Mjölby Hockey är mycket glada och stolta över att ha fått den här möjligheten att medarrangera ett mästerskap av den här digniteten. Vi har en pågående satsning på tjejhockey i vår förening och vi tror och hoppas att det här ytterligare kommer sätta tjejhockey på kartan hos oss och runtomkring i övriga kommuner och föreningar. Mjölby Hockey har ett mycket aktivt föreningsliv och våra medlemmar ser mycket fram emot veckan i januari 2021, säger Karin Ahl, som är projektledare, i ett pressmeddelande från LHC.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 16:24

"Jag har träffat större original än jag själv"

Bo berättar västra Östergötlands historia i bok som han skrivit på i 23 år

Hans har tecknat alla hamnarna runt Vättern
ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 08:45

Hans har tecknat alla hamnarna runt Vättern

"Alla har sina egna karaktärer"

Återvinningscentraler tar åter emot återbruk
ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 08:38

Återvinningscentraler tar åter emot återbruk

"Det ska starta upp inom kort"

Sju av tio saknar att kramas
ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 08:28

Sju av tio saknar att kramas

Kvinnor saknar det mer än män

När uteidrotten också står still: ”Illa ute om ungdomar sitter hemma”
MOTALA 2021-1-20 KL. 20:51

När uteidrotten också står still: ”Illa ute om ungdomar sitter hemma”

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne är frustrerad över situationen.

Fler nyheter