Klik venligst
MJÖLBY 2021-4-9 KL. 11:34

MAI redo när det drar igång – Kalludra om att ställas mot Maif

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Besart Kalludra kom in under andra halvan av fjolårssäsongen och hjälpte Mjölby AI att ta klivet upp i division 2. När årets säsong drar igång ska han ställas mot sitt tidigare lag Motala AIF i seriespel och det kommer bli speciellt.

MAI redo när det drar igång – Kalludra om att ställas mot Maif
Besart Kalludra med sin familj efter avancemanget till division 2 med MAI i höstas. Foto: Privat.

Förra veckan hade Östgötatidningen ett långt reportage med Besart Kalludra om hans känslor kring att Kosovo, landet där hans föräldrar och släkt kommer ifrån, och Sverige, landet där han själv är född och uppvuxen, skulle mötas i VM-kvalet. Besart sa då att han hoppades på seger för Kosovo och att han kände en enorm stolthet till det land som han själv representerade i en inofficiell landskamp 2010, innan nationen hade blivit medlem i Fifa och Uefa. Det blev ju som bekant förlust för Kosovo i mötet med Sverige, med 0-3.

Precis som Besart Kalludra förutspådde så hade Kosovo vissa försvarsproblem.

– Rent tekniskt är det fantastiska fotbollsspelare, många med en väldigt naturlig bollbehandling och det går fort. Vi är dock ofta inte så bra på att försvara, vi tycker det är roligare att försvara, säger Besart Kalludra.

Själv förbereder sig Besart Kalludra för en ny säsong med Mjölby AI, som han anslöt till under förra säsongens succékampanj som slutade med avancemang till division 2.

– Vi går in i säsongen med stor ödmjukhet. Vi ska lära oss mycket, inte bara gå ut och köra. Det är en tuff serie, väldigt oförutsägbar.

Avancemanget innebär också att Besart Kalludra kommer att möta sin gamla klubb Motala AIF, som degraderades från division 1. Med flera säsonger i ettan med Motala och även med anrika Åtvidabergs FF så är 29-åringen en av MAI:s mer meriterade och rutinerade spelare. Han har även spelat division 2-fotboll med Linköping CIty.

– Det är en väldigt familjär och härlig känsla i MAI. Många bra grabbar och bra umgänge, så det är kul att få det också. Jag tror vi kommer vara jobbiga att möta för många lag, men hur det sen slutar och vad det resulterar i, det vågar jag inte uttala mig om, säger Besart Kalludra.

Att det nu är MAI som gäller och inte Maif innebär speciella möten nu när klubbarna härjar i samma serie.

– Jag trodde på MAI:s resa lite mer och valde därför det. Jag har många vänner i och runt Maif, så det är klart att det är speciellt.

Sedan finns den där lilla asterisken som kallas coronapandemin också, fortfarande som ett svart moln över division 2-fotbollen. I skrivande stund är det sagt att serien ska starta i början av maj, men med tanke på att det inte räknas till den yrkesutövande verksamhet som kan undantas från vissa av restriktionerna så vet inte spelarna i MAI när säsongen kan dra igång.

– Vi får träna på så gott det går. Folkhälsan går först och det är pandemi, vi får anpassa oss. Det är inte så mycket att göra, säger Besart Kalludra.


Anton Rimstedt

PÅ STARTSIDAN JUST NU

En kommun ska styras även i pandemitid – så har det gått med digitala utmaningar
MJÖLBY 2021-5-8 KL. 10:03

En kommun ska styras även i pandemitid – så har det gått med digitala utmaningar

Mjölby, Ödeshög och Boxholm är först ut i vår kommunkoll.

Stort stöd från Ödeshögshåll för HV71 efter degraderingen
ÖDESHÖG 2021-5-7 KL. 16:07

Stort stöd från Ödeshögshåll för HV71 efter degraderingen

"I Ödeshög är det ganska delat mellan HV och LHC".

Ödeshögsförfattaren om hur vvs blev litteratur och hur man skriver ihop med någon
ÖDESHÖG 2021-5-7 KL. 08:05

Ödeshögsförfattaren om hur vvs blev litteratur och hur man skriver ihop med någon

"Det är intressant att få reda lite mer på arbetsprocessen när folk skriver böcker, framför allt när man skriver ihop".

Rederiet får ekonomisk hjälp för ångbåten Boxholm II
ÖSTERGÖTLAND 2021-5-4 KL. 13:00

Rederiet får ekonomisk hjälp för ångbåten Boxholm II

"Det kan rädda en säsong till"

Mjölby rankas som bästa kommunen för fastighetsföretag
ÖSTERGÖTLAND 2021-5-4 KL. 08:00

Mjölby rankas som bästa kommunen för fastighetsföretag

Cecilia Burenby (S): "Viktigt för utvecklingen"

Fler nyheter