Klik venligst
MJÖLBY 2022-4-11 KL. 07:29

Hoppet lever för MHC – efter ännu en dramatisk upphämtning

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Säga vad man vill om Mjölby hockey den här kvalvåren, men ingen kan hävda att man inte bjuder på dramatik. Hoppet om Ettan lever med fyra matcher kvar.

Hoppet lever för MHC – efter ännu en dramatisk upphämtning
Philip Dimtrén hoppar högt i jakten på segern. Foto: Tobias Josefsson.

Den pågående södra kvalserien till Hockeyettan är ett getingbo med fyra omgångar kvar. Alla slår alla och mitt i detta finns ett Mjölby hockey som blandar och ger hejvilt. Söndagens tillställning mot Kumla i ProTrain arena blev en ny svängig historia inför en stundtals entusiastisk hemmapublik på 419 personer.

Efter första perioden låg Mjölby under med 4-1 och efter en mållös andraperiod hade nog många Mjölbyanhängare gett upp. Eller inte, för detta var inte första gången som MHC kom tillbaka i matcher, eller överlag svängde mellan perioder.

En nästan osannolikt stark slutperiod resulterade i en upphämtning till 4-4 och poängen som likaresultatet innebar var nog helt nödvändig för att hoppet nu fortsätter leva om att nå en av de där två platserna högst upp i tabellen som innebär spel i Hockeyettan nästa säsong. Men mer än en poäng blev det inte, då Kumla knep extrapoängen i straffläggning.

När Östgötatidningen sitter ned med tränarduon Patrik Rosén och Rickard "Lillis" Johansson i deras lilla skrymsle i omklädningsrummet efter matchen så är besvikelsen påtaglig.

– Vi tar med oss sista perioden. Då visar vi faktiskt vad vi kan när vi spelar som bäst. Vi är inte tillräckligt ödmjuka och hockeysmarta den första delen av matchen, säger "Lillis".

Vad beror det på?

– Ja, vad beror det på? Vi har ritat och pratat om hur vi ska agera. Ibland tänker vi anfallsspel före försvarsspel, alltså istället för att jobba klart situationer i försvarsspelet så tänker vi framåt, vilket gör att vi går bort oss för ofta.

Patrik Rosén fyller i:

– Det som är skillnaden mellan första och tredje är att vi har betydligt bättre balans mellan anfall och försvar.

Patrik Rosén och Rickard "Lillis" Johansson ser stundtals en väldigt hög potential i sitt Mjölby, därför är de fundersamma och under intervjun går Rosén flera gånger fram till taktiktavlan på väggen och ritar. Samtidigt är de medvetna om att det faktum att MHC:s chans till avancemang lever med fyra omgångar kvar är en framgång i sig.

– Utifrån de resurser vi förfogar över så har vi nog gjort mer än väl. Jag tror att vi har den lägsta omsättningen av alla de här lagen om man ser till kostnader för ett seniorlag på den här nivån, säger Lillis.

– Ska man se positivt på det så var den här poängen oerhört viktig. Men det blir såklart svårt. Vi hade hoppats på att åtminstone få med oss två pinnar här, vi hade definitivt läge för det. Men en trea på onsdag och hoppet lever definitivt, konstaterar Patrik Rosén.

Matchen under onsdagen, östgötaderbyt i Finspång mot Guts, är i praktiken avgörande för Mjölbys chanser i den här kvalserien.

Anton Rimstedt


Victor Jigmalm var, som ofta, i händelsernas centrum i matchen mot Kumla. Foto: Tobias Josefsson.Fredrik Johansson och Philip Dimtrén var båda framstående mot Kumla. Foto: Tobias Josefsson.


PÅ STARTSIDAN JUST NU