Klik venligst
MJÖLBY 2022-12-6 KL. 08:39

Etablerat företag startar verksamhet i Skänninge

Av Sara Anderberg

SKÄNNINGE Ett etablerat företag öppnar en ny filial i Skänninge. Måleriproduktion Syd AB ska måla och lackera åt stora kunder och står i begrepp att anställa.

Etablerat företag startar verksamhet i Skänninge
Thomas Kodyra är vältäckt när han målar i ett av de avsedda utrymmena. Foto: Mia Karlsvärd

Det skulle bli etablering i Linköping men där blev det problem att få till en tomt att bygga på och till slut gav företaget upp. I stället fastnade man för Skänninge, helt oväntat, men i dag är erfarenheten så här långt positiv.
–Snabba och hjälpsamma, berömmer regionchefen Kennert Johansson Mjölby kommun.
–Och Skänninge blev ju skitbra. Här är det nära till allt och det finns mängder av företag. Det visste vi inte ens, fortsätter han.

Måleriproduktion har köpt en tomt med en befintlig lokal. Sedan har man byggt till och i dag har man 450 nya kvadratmeter varav 118 är avsedda för personalutrymmen.
Här ska det målas och lackeras. Och bland de stora kunderna finner man Försvarsmakten, Toyota i Mjölby och Väderstad AB. Det finns också ett flertal små kunder.
–Lika viktiga, säger Kennert Johansson.
–Vi behövde växa och de lokaler vi hade i Borensberg var för gamla, säger Kennert Johansson.
I stora slutna utrymmen kan fordon och andra stora föremål både blästras och få ny färg. Och allt är byggt och anpassat efter miljön. Det är full återvinning av färg, vattenbaserad sådan, noll utsläpp av damm från blästringen, återvinning av sand och stål för blästring, återvinning av värme från måleriet, bergvärme, det ska bli solenergi och företaget gör i princip allt för att jobba för miljön.
–Allt för miljön, säger Kennert Johansson och berättar att det har krävts en investering på bra mer än 30 miljoner kronor i Skänninge.

Det är ljust och fint och förberett för invigningen den 8 december. Och sedan är det bara att köra igång. Eller rättare sagt är man redan igång men bara delvis. Anledningen till att det inte är fullt tryck är att man ännu inte anställt så många man behöver.
–Det är svårt i dag, faktiskt vårt största problem, säger Kennert Johansson som ändå är hoppfull för att det ska lösa sig.
–Och det här är ett hantverk betonar Martin Fornander.
Han är produktionsledare i Motala. I Skänninge ska han, Anton Lundh som är produktionsledare i Vadstena samt Kennert Johansson dela på uppdraget som produktionsledare.

Måleriproduktion är ett stort företag med över 200 anställda i landet. I Östergötland har företaget verksamhet i både Motala och Vadstena och nu också i Skänninge.


SARA ANDERBERGHär är anläggningen bakom blästringen. Allt återanvänds och dammet samlas upp, visar Kennert Johansson. Foto: Mia Karlsvärd


PÅ STARTSIDAN JUST NU