Klik venligst
MJÖLBY 2022-5-12 KL. 19:07

Elever tränar inför stadsloppet

Av Sara Anderberg

MJÖLBY Eleverna på grundsärskolan på Egebyskolan tränar för fullt inför stadsloppet i Mjölby i helgen och det gör de med stort engagemang och med glädje.

Elever tränar inför stadsloppet
Grundsärskolans elever från Egebyskolan är laddade inför stadsloppet i Mjölby. Att få till en gruppbild är svårt när det spritter så av träningslust. Foto: Mia Karlsvärd

De har utsett en sträcka som går längs med och runt Svartån, vid Hembygdsparken. Där springer de några varv vid träningstillfället. Några ilar på i rejäl fart, andra tar det lugnare och åter andra får hjälp av personalen att ta sig snabbt fram med rullstol.

-Det är roligt att springa, tecknar Oliver Bergman som knappt har tid att stanna för att förmedla just det.
Han springer varv på varv. Det gör också Natalia Nguyen som dock gärna stannar och kommunicerar en stund. På frågan om det är roligt att träna löpning får vi ett ivrigt nickande till svar medan hon ler stort.

Här och där längs löpslingan står personal utplacerad, för att heja, pusha på och för att ge alla löpare en high five när de passerar. Det ger lite extra kraft för ytterligare något varv. De som deltar i träningen har olika funktionsvariationer och behöver, precis som vem som helst annars, fysisk aktivitet för att orka med allt annat i skolan och livet.

Dessutom ger träningen motivation att ladda inför det faktiska loppet. Deltagarna och personalen driver på varandra och har uppenbarligen mycket roligt under tiden.

När det blir dags
att ställa upp sig för en slags gruppbild vid en med krita uppritad startlinje är det idel glada miner och flera av barnen sträcker upp en arm i luften för en för tidigt annonserad seger. Lördagen den 14 maj smäller det. Då ska träningen ge resultat i det faktiska loppet.

SARA ANDERBERG
Natalia Nguyen och Rasmus Norin tar sig säkert runt träningsbanan hand i hand. Oliver Bergman, springer med snabba steg ikapp de båda. Foto: Mia Karlsvärd.Se upp i backen här kommer Joel Axen och Bonnie Eckestam som tränar tillsammans inför stadsloppet i Mjölby. Foto: Mia Karlsvärd.


PÅ STARTSIDAN JUST NU