Klik venligst
MJÖLBY 2020-4-9 KL. 14:00

Den coronavänliga golfen drar igång

Av Lotta Hofström

MJÖLBY. Solen skiner, vårvindarna friskar i och värmen har hittat tillbaka till de nordligare breddgraderna. Trots det är det många verksamheter som är inställda på grund av den pågående pandemin, men det finns undantag från den regeln. Ett sådant är golfen, den coronavänliga sporten som just nu inleder sin säsong på allvar.

Den coronavänliga golfen drar igång
Annie Josefsson premiärsvingar på golfklubben. Foto: Tobias Josefsson

I torsdags öppnade Mjölby GK banan på riktigt för säsongen 2020. Värmen under de senaste veckorna har fått igång gräset ordentligt och banarbetet har kunnat genomföras på ett bra sätt. Även på andra håll runt om i vårt område har klubbarna öppnat sina banor, exempelvis i Flemminge i Boxholm, Motala, Omberg, Vadstena och Östad i Väderstad.

GOLF är förvisso en social idrott i en viss mening, eftersom den ger utövarna gott om tid för samtal och mänsklig interaktion. Samtidigt i dessa underliga tider är golfen samtidigt en coronavänlig sport. Spelet sker utomhus och normalt sett blir det ett naturligt avstånd mellan spelarna när väl utslagen är genomförda.

Även om golfen kan hålla igång ungefär som vanligt på motionsnivå påverkas även golfens regler av de allmänna råd och riktlinjer som samhället ska följa.
– Vi på Mjölby GK gör allt och lite till just nu för att följa utvecklingen och de restriktioner vi har att förhålla oss till. Vi vidtar de åtgärder som krävs för att öppna upp till en säsongstart där vi alla ska kunna komma ut och spela golf under bästa förutsättningar, berättade klubbchefen Viktoria Schedin inför premiären.

KLUBBEN har uttryckligen gett de aktiva direktiv om att flaggorna alltid ska stå kvar i hålen och att ta upp bollen ur hål med handske, därtill är krattorna som finns i bunkrar borttagna. Restaurangen har också anpassat sin verksamhet och erbjuder exempelvis matlådor med leverans direkt till bilen.
– Vi som golfklubb påverkas såklart likt hela vår omvärld just nu av rådande coronatider. Vi väljer att se ljuspunkterna och hitta lösningar. Kreativitet, vi-känsla och lojalitet är viktiga ingredienser. Allt vi vill ska finnas kvar som fungerande verksamhet när detta lägger sig är viktigt att vi försöker stödja på bästa sätt, säger Viktoria Schedin.

Mjölby GK har öppnat banan på riktigt för säsongen 2020. Foto: Tobias Josefsson


Även på andra håll runt om i vårt område har klubbarna öppnat sina banor, exempelvis i Flemminge i Boxholm, Motala, Omberg, Vadstena och Östad i Väderstad. Foto: Tobias Josefsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Nya priset: Årets potatisinspiratör
ÖSTERGÖTLAND 2020-6-4 KL. 15:05

Nya priset: Årets potatisinspiratör

"Förutom ära och berömmelse får vinnaren en lärorik och inspirerande resa"

ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 17:08
Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

"Kan inte publiken komma till oss får vi komma till dem i stället"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 06:00
Vem ansvarar för vad?

Vem ansvarar för vad?

Regionen, kommunerna och Svenska kyrkan samarbetar kring bårplatserna


MJÖLBY 2020-6-2 KL. 12:00
Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

"Vi påbörjar ombyggnationen efter semestern"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-1 KL. 10:29
Oro för museernas framtid

Oro för museernas framtid

"Kulturen får därför inte ställas mot andra tunga samhällsbärande sektorer"


Fler nyheter