Klik venligst
MJÖLBY 2022-3-6 KL. 23:57

Besviken men inte nedslagen Ida Dahl efter Vasaloppet

Av Anton Rimstedt

MANTORP/ÖSTERSUND. Ida Dahl hade radat upp segrar inför Vasaloppet och var en av de absoluta favoriterna till att gå först i mål i Mora under söndagen. Men när det gällde som mest tog det stopp för Mantorpstjejen, på grund av något så retligt som dåligt vallade skidor.

Besviken men inte nedslagen Ida Dahl efter Vasaloppet
Ida Dahl. Arkivbild. Foto: Jakub Nedbal/Tomas Hejzlar.

– Det kändes helt okej egentligen, jag var pigg och så, men vi bommade tyvärr skidorna totalt idag, sånt händer ju ibland. Tråkigt bara att det händer just idag, säger Ida Dahl på telefon till Östgötatidningen under söndagskvällen, precis hemkommen till Östersund efter en lång bilresa från Mora.

Nio mil på dåliga skidor, och där förhoppningarna om seger grusades tidigt, kan vara påfrestande mentalt, men det var aldrig aktuellt för Ida Dahl att avbryta färden i fäders spår. Just med tanke på framtids segrar.

– Klart det var tufft, men jag vill ändå alltid ta mig i mål. Man kan inte bara ge upp när det går lite emot. Inte minst så är det en bra genomkörare och en värdefull erfarenhet att köra de där nio milen.

Ida Dahl kom i mål på sjunde plats i damklassen, drygt 14 minuter efter vinnande Astrid Öyre Slind, som slog nytt tidsrekord med 3.50,06. Tvåa kom Britta Johansson Norgren.

– Det är såklart surt att det är skidorna som inte är med en, något som jag inte kan påverka själv, men jag skyller verkligen inte ifrån mig. Vallateamet jobbar alltid stenhårt för oss och ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Den här säsongen har det varit rätt nästan hela tiden, nu blev det fel. Men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger Ida Dahl.

Det är en besviken men inte nedslagen Ida Dahl som sammanfattar en dag som slutade på ett helt annat sätt än vad hon hade hoppats på. Efter segrar i storloppen Marcialonga och Jizerská padesátka var Mantorpstjejen kanske den största favoriten att vinna också i Vasaloppet.

– Det är klart att Vasaloppet var ett stort mål och att det påverkar säsongen, men jag har verkligen gjort en jättebra säsong i övrigt och jag är så glad över segrarna jag tog innan Vasan.

Och nu har du något kvar till nästa säsong att vinna också, det kanske rentav är bra för motivationen?

– Haha, ja precis. Förhoppningsvis får jag flera chanser till att vinna Vasaloppet.

Anton Rimstedt

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter