Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-8-11 KL. 10:09

Vätternrundan först ut av storloppen

Av Carolina Fransson

MOTALA. Lättade restriktioner gör att motionsloppen nu kan dra i gång igen. Vätternrundan är först ut bland storloppen. Den 2-5 september rullar cyklisterna i väg från Motala igen.

Vätternrundan först ut av storloppen
I år har deltagarna i Vätternrundan, vars bansträckning förlängts, haft en hel sommar på sig att träna. Foto: Pressbild

– Det känns oerhört bra att kunna erbjuda fysiska lopp igen, säger Vätternrundans nytillträdde vd Oskar Sundblad i ett pressmeddelande.

NÄR REGERINGEN lättade på restriktionerna den 1 juli och beslutade om ett maxtak på 900 deltagare i start- och målområdet för motionsloppen, betydde det att arbetet för Vätternrundan kunde varvas upp rejält. Vätternrundan har genomfört en rad förändringar för att anpassa loppen utifrån smittläget och arrangörerna har en nära dialog med det regionala smittskyddet i Östergötland.
– Framför allt har vi jobbat med anpassningar i start, mål och depåer. Det handlar om smittsäkra flöden i depåerna och anpassningar av start- och målområdet för att undvika trängsel. Några konkreta exempel är ett ”väntrum” på Stora Torget för att minimera trängsel vid startfållorna. I mål kommer deltagarna, vid behov, att lotsas upp på en av sidogatorna till målområdet. Vi uppmanar också deltagarna att ta ansvar genom att stanna hemma vid sjukdomssymtom, hålla avstånd och undvika trängsel genom att lämna familjen hemma i år, berättar Oskar Sundblad vidare i pressmeddelandet.

ÅRETS RUNDA, som är 315 kilometer lång, blir unik på flera sätt. För första gången sedan starten 1966 kommer den att cyklas på ett annat datum än veckan före midsommar. Dessutom är den nya bansträckningen lite längre.

PÅ STARTSIDAN JUST NU