Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-8-20 KL. 08:00

Stadsloppet i Mjölby ställs in

MJÖLBY. Skill Mjölby Stadslopp med tillhörande Bil Brodd Lilla Stadsparksrundan ställs in 2020.
– Vi har gjort allt som står i vår makt och flyttat fram eventet från våren till hösten och hoppats att restriktionerna med 50 personer som max i folksamlingar skulle ändras, kommenterar Mikael Grip från tävlingsledningen.

Stadsloppet i Mjölby ställs in
Mikael Grip. Foto: Mjölby Stadslopp

Arrangören fick tydliga direktiv från polismyndigheten att max 50 personer gäller det sammanlagda antalet personer som får vistas på det tänkta tävlingsområdet, när det gäller funktionärer, deltagare och publik.
– Vi kan tycka vad vi vill om det orättvisa och ologiska i denna lag, men vi måste förstås följa och respektera den. Detta oavsett att det på andra platser, som till exempel badplatser och köpcentrum är betydligt större trängsel och risk för smittspridning, säger Mikael Grip.

MED BARA NÅGRA veckor kvar till loppet den 9 september kan arrangören inte vänta längre, utan måste ställa in årets upplaga.
– Det känns självklart tråkigt, men är ingenting vi kan råda över. Att ställa in en premiär känns verkligen extra jobbigt. Nu får vi tillsammans med våra partners istället ta sikte mot en riktigt rolig, festlig och folklig världspremiär av Skill Mjölby Stadslopp i maj 2021. Det har verkligen varit bra tryck på intresset för det nya eventet och vi tror att det kommer hålla i sig nästa år och många år framöver, berättar Mikael Grip.

DISTANSEN i Skill Mjölby Stadslopp handlar om sex kilometer. Barnen tar sig an Bil Brodd Lilla Stadsparksrundans en kilometersbana.
– För de som har anmält sig går anmälan i första hand över till nästa års lopp. Det går också att överlåta sin startplats till någon annan om man så vill. Vill man ha sin anmälningsavgift tillbaka, så ordnar vi det också. Information om detta finns på loppets hemsida. Vår förhoppning är att de som anmält sig låter sin anmälan vara kvar till nästa år, förklarar Mikael Grip.

PÅ STARTSIDAN JUST NU