Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2022-2-24 KL. 07:08

Sportlovet är här – det här kan du göra i vårt område

Av Elsa Andersson Beurling

ÖSTERGÖTLAND. Kära läsare, glad februari! Nu kommer något som kanske både barn och familjer har väntat på, om de anat vad som närmar sig mot slutet av februari. Det är sportlovet! Här har Östgötatidningen försökt samla vad som händer i de fem kommunerna under sportlovet 2022! Se vad som händer i varje kommun under sportlovsveckan här nedan.

Sportlovet är här – det här kan du göra i vårt område
Under sportlovet har Mjölby bibliotek en tipspromenad med Harry Potter-tema. Foto: Elsa Andersson Beurling.

Låt oss börja med en nick till att de välbekanta simhallarna och ishallarna alla är öppna. Trots att coronapandemin fortfarande bromsar hur många aktiviteter som sker under sportlovet finns det flera att se och vara med på i varje kommun. Fortsätt här:

Mjölby

Flera roliga saker väntar på Mjölby Bibliotek. Först finns Tipspromenaden med tema Harry Potter som alla kan gå på från hela 21/2 till 26/2, måndag till lördag! Efter att tipspromenaden öppnar kommer snart bilderbokskaparen Lisen Adbåge tisdag den 23/2 på Författarmöte.
Förutom det här har Mjölby, Mantorp och Skänninges fritidsgårdar öppet på kvällen för alla i årkurs 7 och uppåt. Fritidsgårdarna är en mysig plats för att träffas, fika, hänga, spela ett spel, eller de andra aktiviteterna för eleverna varje vecka! Nu blir det dagläger med fritidsgårdarna från måndag till onsdag vecka 8, så kom till fritidsgårdarna för att anmäla er.

Vadstena

Under sportlovsveckan är det Uppror på Vadstena Slott! ...Ja, åtminstone så var det så vid år 1568, de dåvarande kung Erik XIV, bröderna Karl, Johan och den sistnämndes fru Katarina emellan - och nu är det er sportlovsledigas uppgift att klura ut detta på slottet, och hjälpa dem lyckas!
På Vadstena bibliotek händer också saker! Den 21/2: Testa figurspelet X-Wing: The Clone Wars. Till den 23/2 kan man anmäla sig för att vara med och programmera och leka med robotar. Slutligen på den 24/2 blir det Filmtajm och biblioteket ska visa Disneyfilmen ”Luca” - psst, popcorn ingår!

Boxholm

På tisdagen den 22/2 är det Bokträff i Folkets park här! Det är för både förskolegrupper, föräldrar och barn och kommer innehålla sagoläsning och tydligen ett värmande event med att leta vantar... Samma tisdag är skrivklubben på biblioteket öppen, för alla skrivarnyfikna mellan 10-14 år, plus fika.

Motala

De som är sugna på lite extra sport under sportlovet, vänd er hit! Motala har samlingsevent för allt ifrån skridskoåkning till fotboll, innebandy, nybörjarbrottning, volleyboll, basket och dans!
På Motalas Bibliotek har vi flera aktiviteter som pågår under hela sportlovet! Från 18/2 till 26/2 finns Michelle Ekholms utställning ”Manga, manga, manga” i biblioteket. En till populär bokserie har en tipspromenad: ”Handbok för superhjältar” och även denna kan man gå på redan från 18/2 till 27/2. Från den 21/2 - 25/2 kan man komma och ”Snacka manga” på Motala Bibliotek! En helt annan, spännande tipspromenad som heter ”Detektiv i Motala Kyrka” finns den 21 och 25 februari, där man får leta ledtrådar och detaljer i tavlor och konstverk...

Ödeshög

Här kan man lösa gåtor under hela vecka 8, och bokpris väntar. I Riddarsalen blir det pyssel den 23/2. Kommunen har mycket vintersport: Barnens Vasalopp, minitennis vid Lysingeskolan, och så längdskidåkning vid Skönetorp och slalom vid Ombergsliden!
Naturum Tåkern är sportlovsöppet, ute och inne! Varje dag på lovveckan pratar naturum om en ny spännande Dagens Art som finns i Tåkerns uppsjö. På familjeguidning kan ni hitta och lära om djurspår. Bygg och ta hem insektshotell som ger skydd till fjärilar, bin och nyckelpigor. Ringmärkning av fåglar visas vid fågeltornet, och så besöker det gamla Tåkerntrollet naturum, vid den 26-27/2... Vissa fredagar finns det sagostunder, och Örnens dag på Tåkern är 19/2.Elsa Andersson Beurling

PÅ STARTSIDAN JUST NU