Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-6-18 KL. 10:12

Poesitävling i pandemin

Av Lotta Hofström

NÖJE. Tycker du om att skriva? Götabiblioteken anordnar en poesitävling där du uppmanas skriva dikter om upplevelsen av den udda våren och sommaren 2020.

Poesitävling i pandemin
De vinnande dikterna, som utses av en jury, kommer att publiceras på Götabibliotekens hemsida och läsas upp under TellUs bok- och berättarmässa i höst. Foto: Pixabay


Men dikten får inte vara för lång, och inte för kort. Götabiblioteken tipsar om att testa att läsa dikten högt medan du tvättar händerna under 30 sekunder. Då har dikten rätt längd.

Den som vill vara med och tävla kan skicka sin dikt till gotaredaktionen@gotabiblioteken.se eller tagga dikten med #Götapoesipandemi och @gotabiblioteken på Instagram. Det går bra att skicka bidraget både som text och som video, att du filmar dig själv när du läser.

De vinnande dikterna, som utses av en jury, kommer att publiceras på Götabibliotekens hemsida och läsas upp under TellUs bok- och berättarmässa i höst.

Du kan hashtagga eller skicka in dikter fram till 31 augusti.


Så tvättar du händerna

Många sjukdomar kan spridas genom kontakt med händer. Genom att tvätta händerna kan du undvika att själv bli sjuk och att smitta andra om du redan är sjuk.

Tvätta händerna med tvål i cirka 30 sekunder för att de ska bli ordentligt rena. Tänk på det här när du tvättar händerna:

- Skölj händerna.

- Använd ordentligt med tvål.

- Arbeta upp ett lödder och se till att hela händerna är täckta med lödder. Glöm inte tummar, ovansidorna och mellan fingrarna.

- Skölj och torka händerna noga.

Det är bra att ha en egen handduk och inte dela den med andra. Finns det engångshanddukar så använd dem. Egen handduk minskar risken för smitta.

Källa: 1177

PÅ STARTSIDAN JUST NU