Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-6-29 KL. 11:26

Nu blir det enklare att hitta på Östgötaleden

Av Lotta Hofström

ÖSTERGÖTLAND. Region Östergötland och de 13 kommunerna ansvarar för samordning och utveckling av Östgötaleden i samarbete med föreningsliv i form av skötselföreningar och hembygdsföreningar.
Och nu, passligt till uppsvinget för hemester och besök i naturen på grund av coronapandemin, satsas drygt en miljon på vägvisning och avståndsinformation.

Nu blir det enklare att hitta på Östgötaleden
Foto: Region Östergötland

Enhetlig skyltning och ökad kvalitet på vägvisning och information ska ge ökad trygghet och stärka Östgötaledens attraktivitet. Dessutom ska information om lokal historia och kulturarv ges utefter leden i samarbete med hembygdsföreningar.

– Östergötlands attraktivitet bygger på många delar, där naturen och landsbygden lockar såväl invånare i länet som besökare från andra delar av Sverige. Östgötaleden är ett utmärkt exempel på hur vi kan genomföra insatser för att stärka besöksnäringen i landsbygderna, samtidigt som vi arbetar parallellt med frågor kopplade till destinations- eller platsutveckling, säger Julie Tran (C) i ett pressmeddelande. Hon är ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden som har ansvar för landsbygdsutvecklingsfrågorna.

ÖSTGÖTALEDEN är det längsta ledsystemet i Sverige med sin 140 mil långa vandringsled som slingrar sig genom 13 kommuner och har 147 etapper av olika svårighetsgrad, enligt Region Östergötland.

Upprustningen av Östgötaleden är ett projekt som beviljats drygt en miljon kronor under två år av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, med Region Östergötlands medfinansiering.

– Vi ser en positiv explosion av intresse nu när många väljer naturen framför annan fritidssysselsättning. Naturen fyller en viktig funktion för folkhälsan när andra fritidsintressen inte kan bli av. Intresset för vandring och naturturism kan även gynna många besöksnäringsföretag. Därför satsar vi nu stort på att stärka kvaliteten på leden, säger Anne Hederén, ansvarig för Östgötaleden på Region Östergötland, i pressmeddelandet.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Badguiden i Östergötland
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:44

Badguiden i Östergötland

Här är vår guide till länets badplatser.

Här kan du bada i Askersund
BOSTAD 2020-7-3 KL. 15:43

Här kan du bada i Askersund

Vid toppen av Vättern ligger den lilla kommunen som har många badplatser.

Recept: Brendas jordgubbstårta
MOTALA 2020-7-3 KL. 15:33

Recept: Brendas jordgubbstårta

"Jag gör mina mousse med färska bär och utan socker"

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:29

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid

Experten: "Den kanske blir än mer personlig"

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma
BOXHOLM 2020-7-3 KL. 13:00

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma

Stumpan hittades uttorkad och ensam – räddades och fick ett nytt liv.

Fler nyheter