Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-10-20 KL. 10:25

Maria öppnar obemannad hästbutik i Mantorp

Av Carolina Fransson

Maria Wallin driver sedan drygt två år tillbaka Mantorp Travshop AB. Sedan hon tog över shopen, som funnits i närmare 25 år, har hon strukturerat upp den, vidareutvecklat sortimentet och startat en webbshop. Nu öppnar hon också en obemannad hästbutik i anslutning till den befintliga butiken.

Maria öppnar obemannad hästbutik i Mantorp
Maria Wallin. Foto: Carolina Fransson

Maria fick idéen efter att själv ha handlat i en obemannad livsmedelsbutik. Hon började spåna på idén i våras och nu är den alltså klar.
– Under de här åren som jag drivit shopen har jag insett att det händer mycket med hästar på kvällar och helger. De får sår som behöver behandlas akut, kolik på kvällar eller så kan någon ha glömt köpa foder. Jag bor i Mantorp och om någon ringer när jag inte har öppet så åker jag och öppnar. Det gör jag gärna, men jag tänker att det kanske inte är alla som vågar eller vill ringa då. Med den här obemannade butiken kan de komma in och handla produkterna de behöver ändå, säger hon.

DEN OBEMANNADE BUTIKEN kommer att vara en fristående bod intill den sedan tidigare befintliga shopen. Maria berättar att kunderna får logga in med bank-id för att ta sig in i den. Sortimentet kommer att bestå av det Maria erfarit ofta behövs handlas akut. Det kommer också att finnas en gästbok i boden där kunderna kan fylla i vad de saknar eller tycker borde finnas i den obemannade butiken. På så vis kommer sortimentet att anpassas efter kundernas behov.

SOM FÖRETAGARE ser hon många vinster med en obemannad butik i och med att det blir smidigt och enkelt för både henne och kunderna, men hon ser
också risker.
– Riskerna är ju rädslan för stöld. Men jag vill tro gott om människor och tror att de som går in gör rätt för sig. Jag har larm på byggnaden, övervakningskamera och man loggar ju in via bank-id så jag vet vem som går in, säger hon.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter