Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-10-29 KL. 13:02

Mårten Franzén Årets mentor

Av Mia Karlsvärd

MOTALA. NyföretagarCentrum och Almi har utsett Årets mentorer i Östergötland. En av de som fick ta emot priset är Mårten Franzén som driver det egna företaget Linmax i Motala.

Mårten Franzén Årets mentor
Mårten Franzén fick priset av Landshövding Carl Fredrik Graf på Linköpings Slott- och Domkyrkomuseum. Foto: Privat

Enligt ett pressmeddelande från NyföretagarCentrum delades priset ut av Landshövding Carl Fredrik Graf på Linköpings Slott- och Domkyrkomuseum.
– Årets mentorer visar hur mycket det betyder att ha en mentor både för individens utveckling som företagare likväl som för företagets utveckling, säger Kristin Ericsson, Nyföretagarcentrum, Västra Östergötland, och Therese Stålered, Almi Företagspartner.

ENLIGT JURYNS motivering får Mårten Franzén priset Årets Mentor Nya Företag, för att han delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk med målet att stärka adepten i dennes företagsresa och i den nya rollen som företagare och arbetsgivare. Genom ett djupt engagemang och en rak och ärlig inställning har Mårten generöst stöttat och hjälpt adepten att se nya perspektiv och lösningar på olika utmaningar som adepten ställts inför.

ÖRVAR KRISTINSSON, Projektkompaniet i Motala AB, som varit adept till Mårten Franzén säger att Mårtens vägledning och stöd har inneburit att han känner sig tryggare i rollen som företagare och i rollen som ledare för anställda.
– Att kunna få hjälp och stöttning med utmaningar av någon mer erfaren är utvecklande och värdefullt. Genom diskussioner av frågor som rör struktur, ekonomi, strategi och kompetens så har grunden lagts för ett företag som inte bara vuxit snabbt och stabilt på kort tid nu och med strukturen för att utvecklas vidare i framtiden, säger Örvar Kristinsson, Projektkompaniet i Motala AB.

ÅRETS MENTOR inom Almi Företagspartner är Alexandra Birger Röör, som är chef för New Ventures på SMHIs affärsverksamhet.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter