Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-22 KL. 09:13

Lärarduo från Dackeskolan prisades på gala

Av Tobias Josefsson

MJÖLBY. Framgångarna fortsätter för Dackeskolans restaurangutbildning. Det blev nämligen full pott för lärarduon som hade nominerats till Stellagalan i måndags. Maria Pettersson tilldelades mentorspriset och Katarina Westlund tilldelades hederspriset.

Lärarduo från Dackeskolan prisades på gala
Duon Katarina Westlund och Maria Pettersson från Dackeskolan prisades på Stellagalan. Foto: Linda Prieditis

Stellagalan är en restauranggala som arbetar med att stärka och uppmärksamma kvinnors arbete inom restaurangbranschen. Bland annat belönas årets kock och årets sommelier.
– Det är nu tredje året som galan hålls och den har fått väldigt bra respons, berättar Katarina Westlund som nyligen hyllade sina tävlande elever från Dackeskolan på Mjölby Gymnasium och nu alltså själv tilldelades Stellahederspriset.

MOTIVERINGEN LYDER: ”Med sin pedagogiska personlighet och sitt uppmuntrande sätt guidar hon nya förmågor till framgång i restaurangköket. Mångårig erfarenhet från branschen både som kock och krögare samt kompetens och medmänsklighet ligger till grund för framgången."
– Det är otroligt! Det var fantastiskt bara att få bli nominerad. Branschen är relativt stor med alla fantastiska kvinnor som gör väldigt mycket. Jag är förvånad och superglad, inte minst för att de andra nominerade kandidaterna är etablerade och otroligt kunniga, säger Katarina.

PRISET SOM Stellamentor gick under galan till Maria Pettersson, som är ordförande i Svenska Kockars förening och lärare på just Dackeskolan i Mjölby.
Motiveringen lyder: ”Rak, tydlig, tuff och samtidigt anspråkslös. Med ett stort mått ödmjukhet och människokännedom manövrerar hon svåra situationer och vänder dem till det bättre. Hennes pedagogiska personlighet gör det lätt att förstå hur hon har fått flera tunga ansvarsområden på sitt bord."

PÅ STARTSIDAN JUST NU