Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-2-18 KL. 09:50

De öppnar ny matbutik i Skänninge

Av Carolina Fransson

SKÄNNINGE. Vid torget i Skänninge har Östenssons tidigare haft en butik. Nu kommer en ny livsmedelsbutik hit då Matöppet slår upp portarna här. Butiken ska drivas av syskonen Herach Hanna och Mirelle Hanna. Herach fru Andrea Törnström Hanna ska avlasta Mirelle med exempelvis personal och det administrativa.

De öppnar ny matbutik i Skänninge
Idén till att öppna Matöppet i Skänninge kom Mirelle Hanna på tillsammans med Andrea Törnström Hanna och hennes man Herach Hanna när de sågs en kväll. Sedan dess har den arbetats fram och i dagarna öppnar butiken. Foto: Carolina Fransson

När Östgötatidningen besöker butiken en dryg vecka innan planerad öppning har kylarna kommit och det sista håller på att färdigställas med installering av kylar och takplattor som ska upp. Mycket varor har kommit upp på hyllorna.
– Vårt stora arbete just nu är egentligen att få in allt i vårt kassasystem. Och sista veckan blir mycket påfyllnad - att få in alla färskvaror, frukten och brödet. Sen är vi i fas för att öppna, säger Mirelle.

MÅNGA BUTIKER runt torget i Skänninge har under de senaste åren försvunnit. Mirelle och Andrea hoppas att en matbutik kan väcka liv i torget igen
– Att få öppna här och få lite mer liv runt torget tror jag är jätteviktigt. Det är ju väldigt många som bor på den här sidan stan. Vi märker att det är många som är intresserade och har sett att vi är på gång med att öppna. Många kommer in här och frågar hur det går och när vi öppnar. Det är jättekul. Jag tror att det här kan bli en liten skjuts för andra som finns här också, säger Mirelle.
Butiken kommer att ha en säljyta på 650 kvadratmeter.
– Vi kommer nog att bli mest av en kompletteringsbutik. Vi vill förstås att folk handlar mycket här, men vi kan inte konkurrera med de större butikerna på det sättet. Vi blir en närbutik som finns här och har allt, säger Mirelle.
– Det vi har tagit in i sortimentet nu är en bas. Skulle det vara så att kunderna efterfrågar något som vi inte har får vi kolla upp möjligheterna till att ta hem det, säger Andrea.
– Vi vill att det blir ett bra sortiment för Skänninge och det som är önskvärt här. Det kan vara så olika från ort till ort. Vissa produkter efterfrågas mer i vissa städer än andra - så vi kör en grund och kompletterar därefter, tillägger Mirelle.

DE HAR MYCKET planer på hur de vill utveckla butiken på sikt.
– Men just nu vill vi bara öppna. Sen får vi ta oss vidare med kanske självscanning, utkörning och e-handel... det finns så mycket i dag som man kan spinna vidare på, säger Andrea.
– Det blir enklare när man väl kommit i gång. Då ser man det riktiga behovet - vad vi behöver göra för att kunderna ska bli nöjda. Det är det viktiga, säger Mirelle.
Personalgruppen är klar. Totalt tolv personer på olika tjänster har anställts, men det kan komma att behövas fler.
– Säljer vi mycket kan vi förhoppningsvis anställa fler. Sen kommer det ju en sommar snart också och då vi behöver ha sommarpersonal. Men just nu är vi tolv stycken. Vi börjar där, säger Andrea.
Planen är att butiken ska öppna den 25 februari.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fortsatt många på sjukhus – och så många har smittats i respektive kommun
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-18 KL. 10:09

Fortsatt många på sjukhus – och så många har smittats i respektive kommun

Den gångna veckan kom Region Östergötland med en ny rapport om smittläget i länet.

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare
ÖDESHÖG 2021-4-16 KL. 14:08

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare

"Vi ville göra något speciellt för alla som vill utforska vår kommun".

Törnqvist om jobbiga pressen som till slut blev till lättnad
MOTALA 2021-4-14 KL. 13:04

Törnqvist om jobbiga pressen som till slut blev till lättnad

"Man vill ju lyckas, man vill ha kul, istället för att hela tiden ha kniven mot strupen".

”Här sitter vi, en normal familj med förstörda liv – med allting på paus”
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-13 KL. 14:21

”Här sitter vi, en normal familj med förstörda liv – med allting på paus”

Familjen berättar om domen som kastade omkull livet.

Familjens surrealistiska mardrömsdygn
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-13 KL. 14:02

Familjens surrealistiska mardrömsdygn

"Jag skrev i ett sms, på skämt, att om han inte svarar så ringer jag polisen".

Fler nyheter