Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-19 KL. 15:18

Charlotta stänger sin butik och blir pensionär

Av Carolina Fransson

SKÄNNINGE. I 29 år har hon haft sitt företag - i 23 år i Skänninge. Nu går Ann-Charlotthe Hubert, eller Charlotta som hon kallas, i pension och stänger sin omtyckta butik Charlottas Fashion.

Charlotta stänger sin butik och blir pensionär
Charlotta har drivit sin butik i Skänninge i 23 år. Foto: Carolina Fransson

Vi träffas i butiken på Stora torget. I skyltfönstren sitter röda lappar om rea och utförsäljning. För en månad sedan skrev Charlotta ett inlägg på Facebook om att hennes butik upphör. Det mottogs med ledsna emojis, hjärtan och kommentarer som "Så synd, alltid trevligt bemötande", "Det blir tomt när du lämnar butiken", "Kommer att sakna dig" och lyckönskningar inför hennes nya liv som pensionär.
– Det kändes både glädjande och ledsamt att se kommentarerna. Jag har också fått blommor från kunder som kommit in här och många är ledsna över att jag ska stänga. Min butik är så uppskattad och det var ett stort och tungt beslut att stänga. Jag kände att det skulle bli en förlust för Skänninge, men också att det här är ju min livsstil. Det är ju min identitet efter så många år, säger hon.

CHARLOTTA ÄR FÖDD och uppvuxen i Göteborg. Hennes yrkesliv startade inom sjukvården och hon har även drivit restaurang i Göteborg. I kläd- och modebranschen hamnade hon senare - tack vare hennes syster, som då arbetade med profilkläder i Göteborg.
– De skulle sälja ut hela sitt lager och jag hade en hästgård med ett extra hus på tomten. Då sa jag: jag köper lagret! Det var herrkläder, damkläder, väskor... allt du kan tänka dig. Folk kom och köpte, det spred sig och jag tänkte att det här var ju riktigt kul! Så jag började köpa in mer varor och utvecklade det, säger hon.

SEDAN 1992 har hon nu haft sitt företag. I Skänninge har hon varit i drygt 23 år. När hon kom till Skänninge hade hon från början bara klädförsäljning och lite leksaker. Med tiden har hon utvecklat sortimentet till presenter och interiör också. Hon har något för alla åldrar och kunder i, i stor sett, alla åldersgrupper.
Kunderna kommer från Skänninge, men också längre i från som Tranås, Ödeshög, Motala och Norrköping. Några har varit stammisar under alla hennes år.

ATT DRIVA BUTIK i Skänninge har fungerat bra, säger hon, och det är smidigt för kunderna att kunna parkera på torget. Hon hade egentligen tänkt att driva butiken ett par år till, men sen kom coronapandemin. För hennes del innebar det en enorm minskning av försäljningen under april-augusti 2020, en uppgång i september-oktober, men sedan ett stort tapp igen sedan november 2020 då andra vågen hade kommit och restriktioner om att undvika att handla mer än det nödvändigaste i fysiska butiker kom.
– Nu upplever jag att det börjar släppa och gå bättre igen. Jag har jättebra försäljning nu. Men det kompenserar tyvärr inte de tappen man haft, säger hon.

NÄR BUTIKEN är tömd och hon stängt kommer hon inte att sitta sysslolös. Charlotta har fyra små barnbarn och nu kan hon bli farmor på heltid. Hon får också mer tid tillsammans med sin 90-åriga mamma. Charlotta har också ett stort intresse för resor och hon och sambon ska resa mer så fort det går.
– Sen vill jag lära mig köra truck och lastbil. Min son har ett åkeri och han ska han få lära mig det. Man ska testa allt. Man lever längre om man är nyfiken!

PÅ STARTSIDAN JUST NU

En kommun ska styras även i pandemitid – så har det gått med digitala utmaningar
MJÖLBY 2021-5-8 KL. 10:03

En kommun ska styras även i pandemitid – så har det gått med digitala utmaningar

Mjölby, Ödeshög och Boxholm är först ut i vår kommunkoll.

Stort stöd från Ödeshögshåll för HV71 efter degraderingen
ÖDESHÖG 2021-5-7 KL. 16:07

Stort stöd från Ödeshögshåll för HV71 efter degraderingen

"I Ödeshög är det ganska delat mellan HV och LHC".

Ödeshögsförfattaren om hur vvs blev litteratur och hur man skriver ihop med någon
ÖDESHÖG 2021-5-7 KL. 08:05

Ödeshögsförfattaren om hur vvs blev litteratur och hur man skriver ihop med någon

"Det är intressant att få reda lite mer på arbetsprocessen när folk skriver böcker, framför allt när man skriver ihop".

Rederiet får ekonomisk hjälp för ångbåten Boxholm II
ÖSTERGÖTLAND 2021-5-4 KL. 13:00

Rederiet får ekonomisk hjälp för ångbåten Boxholm II

"Det kan rädda en säsong till"

Mjölby rankas som bästa kommunen för fastighetsföretag
ÖSTERGÖTLAND 2021-5-4 KL. 08:00

Mjölby rankas som bästa kommunen för fastighetsföretag

Cecilia Burenby (S): "Viktigt för utvecklingen"

Fler nyheter