Klik venligst
MJÖLBY 2021-6-22 KL. 08:02

Överraskade tyngdlyftningstjejer fick ta emot talangpris

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. En riktig överraskning på alla sätt och vis. Så kan man beskriva det som 16-åriga Tilde Muhrman och 14-åriga Nellie Wikström fick uppleva i torsdags när de fick ta emot Lions Talangpris.

Överraskade tyngdlyftningstjejer fick ta emot talangpris
Nellie Wikström och Tilde Muhrman överraskades av representanter från Lions Club utanför träningsanläggningen på Skänningevägen i Mjölby. Foto: Anton Rimstedt.

De två tyngdlyftande tjejerna trodde att de var på ett helt vanligt träningspass i Crossfit Mjölbys träningsanläggning när deras föräldrar, som inte ovanligen brukar vistas i lokalen, bad dem komma ut på baksidan av byggnaden.

Där möttes de av banderoll, blommor, några smattrande kameror och en prisceremoni anordnad av välgörenhetsorganisationen Lions Club i Mjölby, som varje år delar ut sitt talangpris till "Ungdomar som som visat särskild talang i sin färdighet och som har höga och detaljerade mål".

Tilde Muhrman och Nellie Wikström har under flera år tränat crossfit och tyngdlyftning och har framgångsrikt tävlat i det sistnämnda. Efter ett långt tävlingsuppehåll med många inställda tävlingar ska duon i augusti tävla på EM i Polen. Prisöverrraskningen blir nu en extra boost i satsningen.

– Det är verkligen jättekul. Jag är jättetacksam, säger Tilde Muhrman.

– Vi hade ingen aning, det var verkligen en överraskning, fyller Nellie Wikström i.

– När vi skulle fotograferas så var det lite skumt, och så skulle vi bara träna som vanligt, säger Tilde Muhrman apropå det som försiggick själva prisutdelningen, innan Lions Club och media var på plats.

På frågan varför det har blivit just tyngdlyftning som de sysslar med på en stor del av sin fritid så svarar Tilde Muhrman:

– Jag skulle nog säga att sporten är väldigt allsidig. Det finns alltid något att utveckla, alltid något man inte kan. Att det är så pass utmanande är bra, annars kan det lätt bli lite tråkigt.

– Det är mycket olika saker som man tränar. Det är inte alltid samma typ av träning, säger Nellie Wikström instämmande.

Både Tilde och Nellie har också en bakgrund inom gymnastik. Talangen finns där, uppenbarligen, hos de båda och tanken på stora seniormästerskap som VM och till och med OS har slagit dem, men duon svävar inte iväg.

– Det hade varit kul om man gick långt, men jag gör det mest för att kunna nå min fulla potential. Det är mitt största mål, säger Tilde Muhrman.

Men i slutändan kokas målet med träningen ner till något som ibland glöms bort i idrottsatsningar med krav på ständig prestation.

– Målet är att må bra och ha kul, skulle jag säga, avslutar Tilde Muhrman.

Anton RimstedtEtt stipendium på 2000 kronor fick tjejerna dela på också, utöver äran. Foto: Anton Rimstedt."Det är en väldigt speciell sport, så det kan nog vara svårt för andra att förstå hur allt går till och hur svårt det faktiskt är att bli bra", säger Tilde Muhrman om utförandet. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU