MJÖLBY 2021-6-7 KL. 20:19

Krigarinsats gav MAI premiärpoäng

Av Östgötatidningen

MJÖLBY/NYKÖPING. Äntligen var det dags för seriepremiär i division 2-fotbollen. Och Mjölby AI inledde med en något överraskande poäng.

Stort MAI-jubel efter att Revend Tovi kvitterat till 2-2 i 93:e minuten mot Nyköping. Foto: MAI.

Hemmalaget Nyköping BIS ramlade ur ettan i fjol. Laget har värvat starkt och ses som en av seriefavoriterna i division 2. Nykomlingen Mjölby AI hade en mycket tuff uppgift på ett stekhett Rosvalla.
I den 88:e minuten gjorde Nyköping 2-1, återigen på nick. MAI reste sig snabbt, forcerade och kvitteringen kom i den 93:e minuten när inhopparen Revend Tovi, med Nyköping som moderklubb, hittade rätt framspelad av en annan inhoppare, Daniel Yaakob.
Och matchen slutade 2-2.
– Visst, de har mycket boll och dominans i spelet, men på det sättet vi kommer tillbaka visar på en sådan vinnarmentalitet i gruppen. Att vi orkar resa oss, det är grymt bra gjort, säger tränaren Daniel Friberg.

Det gula laget fick en drömstart när Eldin Ibrahimbegovic gjorde 0-1 i den 7:e minuten framspelad av Jesper Beurling.
Hemmalaget tog över mer och mer av spelet, kom runt på kanterna och kvitteringen till 1-1 kom i 35:e minuten. Ett resultat som stod sig till halvtid.
MAI tätade till försvarsspelet ännu mer i den andra halvleken som bjöd på färre målchanser. Emil Dagnäs, som kom in i halvtid, kom fri på en nickskarv av Nils Lindsten - men blev ytterst tveksamt avvinkad för offside.

- Den arbetsinsats och det kriget vi lägger ner var suveränt att se, fortsätter Daniel Friberg.

- Så otroligt starkt. De är väldigt spelskickliga, men vi är starka som lag och gjorde det svårt för dem hela matchen. Underbart att få med sig en poäng härifrån, säger lagkaptenen Sami Skhiri.

Östgötatidningen

Matchfakta:
0-1 (7) Eldin Ibrahimbegovic, 1-1 (35) Albin Aljic, 2-1 (88) Mohamed Nakouri, 2-2 (93) Revend Tovi.