Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-2-28 KL. 14:56

De har åkt Vasaloppet - på äldrecentret

Av Carolina Fransson

ÖDESHÖG. På söndag är det Vasaloppet. Några som redan kommit i mål är de boende på Solgårdens äldrecentrum i Ödeshög. De har åkt ett egen variant av loppet - och nu har de siktet inställt på En Svensk Klassiker.

De har åkt Vasaloppet - på äldrecentret

På Solgården råder full aktivitet. I taket hänger gummiband och på en storbildsskärm visas Vasaloppet från ett tidigare år. Ett 30-tal boende sitter på stolar och stakar genom att dra i gummibanden. De är i slutspurten av Vasaloppet - som de åkt utspritt på flera dagar under cirka en månads tid.

– DET KÄNNS jättebra och nyttigt det här - för alla muskler, sa Gullan Conradsson, efter målgång, medalj och diplom. Jag åkte mycket skidor förr, men jag har inte åkt sedan jag kom hit. Innan jag flyttade in hit skänkte jag mina skidor till Ödeshög Hjälper, berättade hon.
Hon satt bredvid Aino Olander som också kämpade sig fram med gott humör, och berättade att hon åkt en hel del längdskidor i Sälen.

DET ÄR personalen på boendet som tagit initiativ till loppet. Varje onsdag- efter den vanliga gymnastiken har frivilliga deltagare stakat sig fram i cirka en halvtimme.
– Det har varit ett stort intresse. Vi har haft minst 20 deltagare varje gång, berättar Marie-Louise Lunell, aktivitetssamordnare.
Tidigare har personalen anordnat Vätternrundan på motionscyklar. I år vill man gå ett steg längre.
– Vi började med Vasaloppet. Sen fortsätter vi med Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet. Hur vi gör de sista loppen har vi inte bestämt än, men vi brukar göra rörelser liknande simtag på gymnastiken, så kanske blir det något liknande då, säger hon.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis
VADSTENA 2020-4-8 KL. 08:00

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis

Kunderna kan säga: ”Det är för fint för att ätas!"

ÖSTERGÖTLAND 2020-4-7 KL. 14:31
Ödeshögs kommun vill rekrytera fler till vård och omsorg

Ödeshögs kommun vill rekrytera fler till vård och omsorg

"Alltid önskvärt om man har utbildning"


ÖDESHÖG 2020-4-7 KL. 13:49
Byalaget hjälper med hemleverans

Byalaget hjälper med hemleverans

Handlar mat och medicin: "Vi riktar oss till alla"


ÖSTERGÖTLAND 2020-4-7 KL. 12:38
Motala kvinnojour om männens coronavåld

Motala kvinnojour om männens coronavåld

"Vi gör allt vi kan för att hålla igång vår stödverksamhet"


Fler nyheter