Klik venligst
VADSTENA 2020-7-3 KL. 09:00

Vadstenaevenemang inställt

Av Carolina Fransson

VADSTENA. En kombinerad kulturvandring och hantverksmässa skulle ha anordnats i Vadstena i sommar. Men nu har mässan ställts in, på uppmaning av kommunen, på grund av risk för smittspridning av coronaviruset. För att kunna genomföra eventet skulle flera vakter ha behövts finnas på plats för att hålla ordning på besökarnas avstånd, enligt Elizabeth Karlsson på kulturevent.se, men det är inte möjligt att genomföra.

Vadstenaevenemang inställt
Vandringen skulle ha varit en kilometer lång, och gått från Slottsparken via Rådhuset och upp till klosterområdet. Foto: Privat

Elizabeth Karlsson på kulturevent.se anordnade Gammeljul på Vadstena slott i vintras och det blev en sådan succé att hon fick förfrågningar om att anordna något även på sommaren.
Den 18-19 juli var det dags för Vadstena Hantverksdagar.
Men nu är evenemanget inställt.


DÅ DET inte är tillåtet med större folksamlingar fick hon tänka om inför de planerade Hantverksdagarna. Det resulterade i en vandring, ett evenemang på en stor yta med tydliga skyltar om regler, krav på avstånd bland besökare och utställare, färre utställare – och utställare som är under 70 år.
Vandringen skulle ha varit en kilometer lång, och gått från Slottsparken via Rådhuset och upp till klosterområdet.

Hantverksdagarna var tänkt att rikta sig till dem som är intresserade av kultur- och konsthantverk.

– Jag har märkt att många yngre har upptäckt hantverk nu under coronakrisen. De har fått inspiration och vill lära sig att sticka, säger hon.

Elizabeth Karlsson är besviken över att det är inställt. Hon har arbetat sju månader med evenemanget.

– Vadstena som kulturstad har ett fantastiskt värde med bland annat Alvastra och Vadstena slott. På sociala medier har vi sett att det är ett stort intresse för Vadstena och det verkar som att många tar sina bilar och husvagnar hit för det är fullt på ställplatserna, säger hon.

PÅ STARTSIDAN JUST NU