Klik venligst
VADSTENA 2020-3-24 KL. 08:00

Dansbandet gör en livestream

Av Lotta Hofström

VADSTENA. “Vi har blivit av med alla våra jobb i mars och april”, säger Lasse Lundberg från dansbandet Blender.

Dansbandet gör en livestream
Dansbandet Blender har likt många andra band fått sina gig inställda vilket slagit hårt mot ekonomin. Flerfaldigt Guldklaven-prisade Maria Persson är sångerska i Blender som blev Årets dansband på Grammisgalan 2019. Foto: Pressbild

Coronaviruset slår hårt mot flera branscher. Dansbandet Blender har hittills förlorat ett par hundra tusen i inkomst på grund av inställda evenemang.
– Det är katastrof. Särskilt för mig som äger företaget och som nu måste se till att hålla nere tomgångskostnaderna så mycket det går. Vi har ingen buffert utan det vi spelar för ena månaden är lönen den nästa. Och jag räknar med att vi inte kommer att kunna jobba något förrän i maj, säger Lasse Lundberg som är kapellmästare, trummis och sångare i bandet.

DET kan gå att kräva betalning för de planerade gigen, men det slår mot arrangören istället. Samarbetet med dem vill han inte äventyra. Det handlar om lojalitet.
– Hävdar vi vårt avtal mot arrangörerna så går de i konkurs, säger han.

Det värsta, menar han, är ovissheten för framtiden. Möjligheten att betala skatten senare eller att låna pengar kan bli en konstgjord andning tillfälligt, menar han, men pengarna ska ändå betalas senare vilket äventyrar hela dansbandets framtid.
– Har vi missat en tre-fyra månaders inkomst är det kört. Om alla artister, coverband och dansband inte kan jobba under ett par månader… ja, då är många av dem borta till hösten. Om vi inte får hjälp, säger han.

FREDAGEN den 27 mars planerar dansbandet att ha en livestreaming i Vadstena. De som tittar och lyssnar eller dansar därhemma får swisha en slant om de vill.
– Vi artister och kulturarbetare ställer många gånger upp gratis för att samla in pengar till välgörenhet under en kris eller katastrof. Men när vi drabbas, vem ställer upp då? Man blir lite ensam i allt det här, säger han.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fortsatt skräpigt på återvinningsstationerna
MJÖLBY 2020-4-9 KL. 15:00

Fortsatt skräpigt på återvinningsstationerna

"Det är så klart att man blir upprörd"

MJÖLBY 2020-4-9 KL. 14:00
Den coronavänliga golfen drar igång

Den coronavänliga golfen drar igång

"Vi väljer att se ljuspunkterna och hitta lösningar"


MJÖLBY 2020-4-8 KL. 14:54
Ann smyckar skogen med konst

Ann smyckar skogen med konst

"Det är lätt att man glömmer bort det som är i ens omgivning"


VADSTENA 2020-4-8 KL. 08:00
Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis

Kunderna kan säga: ”Det är för fint för att ätas!"


Fler nyheter