Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-1 KL. 07:02

Nybildad hästsportförening i Mantorp

Av Tobias Josefsson

MANTORP. Det händer mycket på Mantorptravet, som är på väg att bredda verksamheten och bli Mantorp Hästsportarena på riktigt. Nu finns nämligen en nybildad förening som kommer att kunna anordna tävlingar i egen regi.

Nybildad hästsportförening i Mantorp
Arenachefen Linda Nordvall berättar om nya Mantorp Hästsportförening. Foto: Tobias Josefsson

Den nya föreningen bär namnet Mantorp Hästsportförening och är nu redo att börja dra igång med sin verksamhet på riktigt.
– Det känns väldigt roligt att det har fallit på plats, för vi vill kunna täcka in alla hästsporter. Vi vill kunna satsa på många olika delar som islandshästoval, körning, dressyr, hoppning med mera, förklarar arenachefen Linda Nordvall.
– Målet med föreningen är att vi ska kunna synka ihop de olika sporterna så att vi kan dra nytta av varandra. I första hand travsport och ridsport där lokaler och annat kan användas smart, men även för andra hästsporter. En häst är en häst, helt enkelt.

TIDIGARE HAR Mantorptravet varit beroende av andra föreningar för att anordna tävlingar.
– Anläggningen kommer fortfarande att kunna hyras ut till andra, men att ha en egen förening innebär att vi kan arrangera ridtävlingar i egen regi, berättar Linda.
Mantorp Hästsportförening kommer bland annat att anordna fem olika större tävlingar under 2021. Tävlingarna pågår i mellan tre och fem dagar, bland annat inför SM i juli - då med hoppning upp till respektingivande 1,50 meter.


PÅ STARTSIDAN JUST NU