Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-3-1 KL. 11:40

Magnus Karlsson gör parodi på corona-presskonferenser

Av Carolina Fransson

BOXHOLM. Magnus Karlsson från Boxholm arbetar på Timrå kommun som verksamhetschef för fastighet och anläggning. När all icke nödvändig verksamhet skulle stängas tidigare i vintras för att minska smittspridningen av coronaviruset gick hans telefon varm med samtal från idrottsföreningar. Det gav honom en idé om att göra ett humorklipp på sin personliga Facebook-sida där han låtsas leda en presskonferens och förvirrat försöka ge en klar bild av vilka som får träna i idrottshallar och inte. Klippet har blivit en viral succé.

Magnus Karlsson gör parodi på corona-presskonferenser

– När det här beslutet kom blev jag fullständigt nedringd. Föreningar undrade vad det var som gällde, vilka som fick träna och vilka som inte fick. Jag hade skypemöten med andra kommuner i Västernorrland och vi försökte bena ut vad det var som gällde. Det är frustrerande med det här hattandet fram och tillbaka - vad man får och inte får göra. Det ledde till att jag tog fram min telefon och filmade lite spontant, berättar han.

DET VAR DEN 5 FEBRUARI som Magnus lade upp videoklippet och sedan dess har det fått 492 gillamarkeringar, 120 kommentarer och 558 delningar. "Klockrent. Du gjorde min dag!" och "Ren och skär magi!" är några av kommentarerna han fått. Att det skulle bli så uppmärksammat hade han inte en tanke på när han lade upp det.
– Nej, verkligen inte. Jag tänkte att det här blir väl roligt för någon kompis på Facebook. Jag hade aldrig kunnat gissa att det skulle bli så populärt, säger han.
När han fick runt 20 000 visningar och märkte att många tyckte att det var roligt lade han ut klippet på youtube också. .
Några negativa kommentarer på klippet har han inte fått.
– Nej, faktiskt inte. När det började få mycket spridning funderade jag på hur det skulle tas emot av min chef med tanke på den roll jag har i kommunen, men det har inte varit något negativt alls, säger han.

EFTER ATT MÅNGA efterfrågat ett uppföljande klipp lade Magnus upp det för några dagar sedan. I det berättar han om vad som gäller för de privata sportanläggningarna. Även det har blivit mycket uppskattat – med i skrivande stund 87 gillamarkeringar, 24 kommentarer och 15 delningar.
Humor behövs alltid, menar han. Oavsett om vi lever i en pandemi eller inte.
– Ett skratt förlänger livet. Man får skämta om pandemin, men man får göra det med fingertoppskänsla. Men så är det väl med allt egentligen. Den vanligaste frågan en komiker får är väl: kan man skoja om allt? Och svaret är ja - fast på rätt sätt, säger Magnus.

MAGNUS ÄR FÖDD och uppvuxen i Boxholm. Han bodde i Mjölby fram till 2017 då han flyttade med sin fru till hennes hemtrakter i Timrå. Genom åren har han stått på många scener och showat och spelat. Bland annat spelade han revy i Motala från 2002 och i nästan tio år framåt och så har han underhållit på företagsevent och tillsammans med Ingela Svensson från KanDeKanVi. Sedan han flyttade till Timrå har han spelat på restaurangbåten Ådalen som trafikerar Ångermanälven och på några fester, men han fokuserar just nu mer på familjen.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fortsatt många på sjukhus – och så många har smittats i respektive kommun
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-18 KL. 10:09

Fortsatt många på sjukhus – och så många har smittats i respektive kommun

Den gångna veckan kom Region Östergötland med en ny rapport om smittläget i länet.

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare
ÖDESHÖG 2021-4-16 KL. 14:08

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare

"Vi ville göra något speciellt för alla som vill utforska vår kommun".

Törnqvist om jobbiga pressen som till slut blev till lättnad
MOTALA 2021-4-14 KL. 13:04

Törnqvist om jobbiga pressen som till slut blev till lättnad

"Man vill ju lyckas, man vill ha kul, istället för att hela tiden ha kniven mot strupen".

”Här sitter vi, en normal familj med förstörda liv – med allting på paus”
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-13 KL. 14:21

”Här sitter vi, en normal familj med förstörda liv – med allting på paus”

Familjen berättar om domen som kastade omkull livet.

Familjens surrealistiska mardrömsdygn
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-13 KL. 14:02

Familjens surrealistiska mardrömsdygn

"Jag skrev i ett sms, på skämt, att om han inte svarar så ringer jag polisen".

Fler nyheter