Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2020-9-28 KL. 08:26

Full pott för seriesegrande Västra Harg

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Efter en underlig säsong med enkelmöten i serien och två ”walk over” från motståndarna står Västra Hargs IF:s herrlag som segrare i Division 6 Västra Östergötland. Maximala 27 poäng av 27 möjliga och en målskillnad på 42-3 imponerar stort inför steget upp till division 5.

Full pott för seriesegrande Västra Harg
I säsongens sista match för Västra Harg blev det seger med 4-0 mot Strålsnäs. Foto: Tobias Josefsson

Under ett antal säsonger huserade Västra Harg i bottenskiktet av serien, men under 2019 vände det efter att två fokusområden hade identifierats.
– Det ena var att förstärka och förbättra ledarstaben. Vi lyckades landa precis det vi sökte i Magnus Andersson och Joakim Höglund, vilket har varit ett enormt uppsving för laget, berättar Martin Johansson som lite med glimten i ögat bär titeln sportchef.
– Den andra delen var att få in nya spelare som både passar bra in i föreningen och som kan göra skillnad på planen. Även där har vi lyckats väldigt bra. Det ledde ju hela vägen till serieseger.

ÅRETS SÄSONG var speciell, eftersom seriestarten dröjde på grund av pandemin och serien därefter halverades sett till antal matcher.
– Det var en utmaning att hålla alla på gott humör men det har Höglund löst bra, säger tränaren Magnus Andersson som alltså avslutar sin andra säsong i klubben denna sejour.
– Det har gått precis som i de flesta andra lag jag varit i. Det var lite baktungt under första säsongen där vi hade svårt att omsätta bollinnehavet till farliga målchanser, och ännu viktigare, mål. Under andra året när spelarna förhoppningsvis känner sig tryggare i sin roll och sättet vi försöker spela på har det genererat i fler mål och målchanser. Försvarsspelet brukar också generellt bli bättre den andra säsongen, konstaterar Magnus.

EFTER ATT seriesegern firades i helgen är det dags att ladda om inför nästa säsong, i division 5.
– Först och främst ska vi säkra en ledarstab och spelartrupp. Det måste också planeras för budget, materialinköp, upprustningar, med mera, med mera. Hårt arbete, ja, men jag lovar att jag gör det med ett leende på läpparna, avslutar Martin.


Sportchef Martin Johansson har lyckats med arbetet. Foto: Tobias JosefssonTränaren Magnus Andersson i samspråk med domare inför match. Foto: Tobias Josefsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU