Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-2-23 KL. 09:57

Filmkollektivet planerar ny långfilm

Av Carolina Fransson

FILM. Det norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures är på gång med en ny långfilm. Just nu letar man rollinnehavare och man ser gärna att skådespelarna är från Östergötland.

Filmkollektivet planerar ny långfilm
Crazy Pictures har skrivit manus för en ny långfilm och nu är de på gång med att tillsätta rollerna till den. Foto: Pressbild

Det har gått två och ett halvt år sedan Crazy Pictures första långfilm Den blomstertid nu kommer hade biopremiär. Den svenska actionthrillern blev en stor succé i Sverige och utomlands. Den sågs av 115 000 svenskar på bio och den har sålts till över 100 länder.
Nu har filmkollektivet skrivit manus till sin andra långfilm. Primärt letar de nu en huvudrollsinnehavare. Det ska vara en tjej som är mellan 15 och 20 år gammal.
– Det skulle vara kul att hitta en östgöte. Vi är inte låsta vid det, men det är en målbild. Andra skådespelare i filmen får också gärna vara östgötar, säger Albin Pettersson i Crazy Pictures.

INFÖR HUVUDROLLSSÄTTNINGEN har filmkollektivet tagit hjälp av Maggie Widstrand som har över 30 års erfarenhet av ungdomscasting. Maggie har castat rollerna i bland annat Björnstad, Kalifat, Sune och Störst av allt.
– Det känns väldigt skönt. En huvudroll ska ju bära hela filmen från början till slut. Maggie är ett superproffs med ett brett register och vi känner stort förtroende för henne, säger Albin.
– Man behöver inte ha mycket erfarenhet av att skådespela för den här rollen. Maggie lyckas hitta skådespelare som inte gjort så mycket innan och som sedan visar sig vara väldigt duktiga, fortsätter han.
Vilken genre den nya långfilmen tillhör, handling och titel är än så länge hemligt.
– Vi vill hålla lite på det, åtminstone en månad till, säger Albin.
Inspelningen kommer främst att ske kring Norrköping, men han utesluter inte att andra delar av Östergötland också kommer att vara med i filmen också.

NÅGON PRESTATIONSÅNGEST inför den nya långfilmen, med tanke på succén med den första, känner han inte.
– Nej, vi känner att den här filmen kommer vi nog lyckas ännu bättre med. Det gick ju jättebra för den förra, men det var också den första långfilmen vi gjorde och vi lärde oss mycket med den. Vi tar med oss alla de lärdomarna in i arbetet med den här nya filmen och det vore konstigt om vi inte lyckades bättre med den då.

Vilka är de främsta lärdomarna ni fick?
– Vi lärde oss något i alla led - alltifrån manusutveckling till hur man kan genomföra inspelningarna. Det skrevs ganska mycket om Den blomstertid nu kommer internationellt och det var vi inte riktigt förberedda på då. Det har vi lärt oss till den här gången. Vi vill göra en film som kan fungera så bra som möjligt även internationellt, säger han.

FÖRUTOM ATT skriva manus till denna film har Crazy Pictures främst utvecklat nya filmprojekt sedan den förra långfilmen släpptes.
– Efter den filmen var det som att börja på ruta ett igen. Vi hade knappt gjort något annat än att arbeta med Den blomstertid nu kommer då och vi hade jobbat ända in i kaklet med den. Nu har vi gjort ett antal andra projekt också. Efter den här filmen vill vi göra fler långfilmer och spelfilmer, säger han.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fortsatt många på sjukhus – och så många har smittats i respektive kommun
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-18 KL. 10:09

Fortsatt många på sjukhus – och så många har smittats i respektive kommun

Den gångna veckan kom Region Östergötland med en ny rapport om smittläget i länet.

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare
ÖDESHÖG 2021-4-16 KL. 14:08

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare

"Vi ville göra något speciellt för alla som vill utforska vår kommun".

Törnqvist om jobbiga pressen som till slut blev till lättnad
MOTALA 2021-4-14 KL. 13:04

Törnqvist om jobbiga pressen som till slut blev till lättnad

"Man vill ju lyckas, man vill ha kul, istället för att hela tiden ha kniven mot strupen".

”Här sitter vi, en normal familj med förstörda liv – med allting på paus”
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-13 KL. 14:21

”Här sitter vi, en normal familj med förstörda liv – med allting på paus”

Familjen berättar om domen som kastade omkull livet.

Familjens surrealistiska mardrömsdygn
ÖSTERGÖTLAND 2021-4-13 KL. 14:02

Familjens surrealistiska mardrömsdygn

"Jag skrev i ett sms, på skämt, att om han inte svarar så ringer jag polisen".

Fler nyheter