Klik venligst
ÖSTERGÖTLAND 2021-6-9 KL. 15:51

De ska gå 100 000 steg på en dag

Av Carolina Fransson

MOTALA. 10 000 steg om dagen ska vara bra att gå. Men Tilde Karlsson och Jennifer Schill nöjer sig inte med det. På lördag tänker de gå 100 000 steg.

De ska gå 100 000 steg på en dag
Tilde Karlsson och Jennifer Schill. Foto: Privat

– Vi hörde talas om någon som gjort det här och tyckte att det lät helt galet. Men vi gillar utmaningar utöver det vanliga och ville också prova, säger Tilde när vi når henne över telefon några dagar innan det är dags.
I vintras gick hon och Jennifer 50 000 steg - hälften utomhus och hälften inomhus- för att testa. I övrigt har uppladdningen bestått av att de försökt promenera så mycket som möjligt och styrketränat för att främst stärka upp höfter och ländrygg.

DET ÄR PÅ ÖLAND tjejerna, som kommer från Motala och Linköping, ska gå.
– Vi ville gå någonstans där vi inte varit och se något nytt. Öland kändes som ett bra val. Där finns mycket vandringsleder och vackra omgivningar, säger Tilde.
Tjejerna kommer att börja och avsluta promenaden i Färjestaden. De kommer att gå söderut till Mörbylånga och därefter på olika vandringsleder på Stora Alvaret. De börjar gå tidigt på morgonen.
– Vi startar klockan fyra på morgonen och vi tror att det kommer att ta mellan 14 och 18 timmar att gå. Vi har då räknat med pauser längs vägen då vi kommer att stanna och äta.

UTÖVER FÖRBEREDELSER i form av träning har det krävts en hel del annan planering inför promenaden.
– Vi kommer att gå mycket längs vandringslederna och där finns inte mycket matställen. Men vi har räknat ut att vi kommer att vara i Mörbylånga vid åtta ungefär och då kommer vi att äta frukost och även köpa med oss någon form av lättare lunch. Sen kommer vi att ha snacks, vatten och vätskeersättning med oss. Framåt eftermiddagen har vi räknat ut att vi kommer att komma fram till en restaurang där vi kan äta ett lagat mål mat och sen äter vi något när vi kommer tillbaka till Färjestaden igen, säger Tilde.
I övrigt kommer de att ha skavsårsplåster, två par skor var, flera strumpor, kläder som inte skaver och en vandringsryggsäck som de turas om att bära.

INFÖR PROMENADEN har de startat en insamling till Barncancerfonden i deras namn.
– När vi började planera för 100 000 stegen kände vi att det måste finnas ett syfte med att vi gör det här också. Vi ville göra en välgörenhetsgrej av det och det kändes som att barncancerfonden var ett givet val för vi tycker det är så hemskt för alla de familjer som drabbas av det, säger Tilde.

Hur är känslan inför utmaningen nu såhär några dagar innan?
– Vi är jäkligt pepp! Det ska bli riktigt roligt. Det kommer att bli tufft, men vi är båda två väldigt envisa så vi kommer att lösa det, säger hon.

Det går att följa Tilde och Jennifers utmaning via deras instagramkonton elintildeamanda och jenniferschill.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Optimistisk piratordförande trots tuffa åren: ”Gäller att bygga försiktigt”
MOTALA 2021-9-24 KL. 07:40

Optimistisk piratordförande trots tuffa åren: ”Gäller att bygga försiktigt”

"Vi har inte haft nog med intäkter under 2021 i förhållande till de kostnader som vi har".

Framtidens lantbruk i en cirkulär värld – så blev Fogdegården årets företagare
MJÖLBY 2021-9-16 KL. 07:36

Framtidens lantbruk i en cirkulär värld – så blev Fogdegården årets företagare

"Det gäller att man aldrig känner sig färdig. Man måste ständigt hitta nya vägar och ibland också ändra riktning".

Känslor, meditativt skapande och elefanter på Ullevi gård i september
VADSTENA 2021-9-16 KL. 07:32

Känslor, meditativt skapande och elefanter på Ullevi gård i september

Den vanligtvis Stockholmsbaserade duon ställer ut möbler och tavlor.

Fler nyheter