ÖSTERGÖTLAND 2020-11-11 KL. 08:39

"Att ge upp har aldrig varit ett alternativ"

Av Carolina Fransson

BOXHOLM. I våras kom Ann Lindholm med sin food truck till Boxholm. Det visade sig bli en succé. Många ville köpa hennes hamburgare, och när food trucken utsattes för en större skadegörelse för några veckor sedan var det många som slöt upp och ville hjälpa till att få den i ordning igen.


– Det stöd jag fått är helt enormt. Vissa har skänkt flera tusen. Jag har inte tack nog i mitt hjärta, säger Ann Lindholm. Foto: Carolina Fransson

Ann Lindholm har arbetat länge inom restaurangbranschen, men först på senare år startade hon eget. Hon hade först en food truck i Tranås, och med den åkte hon till en början till Boxholm en dag i veckan. Det gick det så bra i Boxholm att hon flyttade vagnen dit och utökade till att ha öppet fem dagar i veckan. På sikt ska det bli varje lönelördag också. Ann gör sin egen picklade rödlök för att få den precis som hon vill ha. Likaså med dressingsorterna. Hon är också noga med att det ska vara riktigt kött, riktig kyckling, riktig lax.
– Jag vill göra mina egna smaker, mina egna dressingar, min egen lök. Kom jag på en dressing i går så är den färdig i dag. Jag vill utveckla hela konceptet med fast food till en bra produkt. Allting är riktigt, och jag tror att det är det som gör att det fungerar, säger hon.

ANN HAR TVÅ food trucks i Boxholm - en som står stilla och en på hjul. Det var den som stod stilla som det brann i för några veckor sedan.
– När jag öppnade dörren var det svart och glassplitter överallt. Jag kan fortfarande känna stress över om det skulle hända igen. Oron finns där, men vi har säkrat upp vagnen med plåtar, larm, lampor och en kamera kommer att sättas upp. Det ska inte kunna hända igen. Jag har också pratat med Boxholms epakillar och epatjejer och sagt att de ska få komma hit en kväll och så ska jag bjuda dem på hamburgare. Jag har bett dem att ha lite koll på vad som händer. Det har tagits jätteväl emot, så det tror jag är en jättebra idé. Vi stöttar också Boxholms IP med vår pant, och vi vill gärna göra evenemang tillsammans på planen så att vi involverar oss med allt och alla här i Boxholm. Det tror jag också är jätteviktigt för att kunna fortsätta på ett bra sätt, säger hon.

VID VÅRT besök håller Ann och hennes man Micke på att i ordningsställa vagnen igen. Det sätts upp väggar och läggs golv och nyfikna lunchgäster kikar in för att se hur det går. Privatpersoner i Boxholm och företag i Boxholm och Tranås har stöttat ekonomiskt.
– Det stöd jag fått är helt enormt. Vissa har skänkt flera tusen. Jag har inte tack nog i mitt hjärta. Vi ska starta ett konto där vi lägger in lite pengar varje månad och är det någon annan här i byn som blir drabbad på något sätt så kan vi vara med och bidra tillbaka på det sättet till Boxholm. Sen var det en kund som sa att du behöver inte tacka, det räcker med att du är kvar. När man hör en sån sak då blir man ju liksom bara ödmjuk. Det känns som det bästa sättet att tacka boxholmarna på - att vi kommer tillbaka. Och att deras pengar och material som företag skänkt har kommit till nytta. Att ge upp har aldrig varit ett alternativ, säger Ann.

TACK VARE den hjälp hon fått har hon kunnat komma i gång igen så snabbt. Hon hade ingen försäkring innan branden då hon säger att det är svårt att få det för food trucks. Men nu har hon en försäkring på gång genom knalleföreningen Tomer.
– De har en försäkring och håller på och ordnar så att jag ska bli försäkrad genom dem. Det känns tryggt att veta att det finns något som tryggar upp det hela - om det mot all förmodan skulle hända något igen, säger hon.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 16:24

"Jag har träffat större original än jag själv"

Bo berättar västra Östergötlands historia i bok som han skrivit på i 23 år

Hans har tecknat alla hamnarna runt Vättern
ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 08:45

Hans har tecknat alla hamnarna runt Vättern

"Alla har sina egna karaktärer"

Återvinningscentraler tar åter emot återbruk
ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 08:38

Återvinningscentraler tar åter emot återbruk

"Det ska starta upp inom kort"

Sju av tio saknar att kramas
ÖSTERGÖTLAND 2021-1-21 KL. 08:28

Sju av tio saknar att kramas

Kvinnor saknar det mer än män

När uteidrotten också står still: ”Illa ute om ungdomar sitter hemma”
MOTALA 2021-1-20 KL. 20:51

När uteidrotten också står still: ”Illa ute om ungdomar sitter hemma”

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne är frustrerad över situationen.

Fler nyheter