Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-6-29 KL. 12:00

Popcorn, citron crunch, ballerinakex...

Av Lotta Hofström

HÄSTHOLMEN. Popcorn, citron crunch, ballerinakex, ros, nytt recept på pistage, piggelin och pecannöt. Det är årets nya smaker hos 31:ans glass & kök. "Man måste ha en smak för allas smaker", säger Håkan Johansson.

Popcorn, citron crunch, ballerinakex...
Håkan Johansson är SM-mästare i glass. Foto: Lotta Hofström

– Popcornglassen har min dotter Sofia gjort. Det är hennes första! Hon ska bli glassmästare här i sommar ihop med mig, hon tar sommarjobb här, säger Håkan Johansson som är stolt pappa, SM-mästare i glass och ägare av 31:ans tillsammans med frun Karolina.

RUNT 30 smaker finns samtidigt att köpa i glassrestaurangen, men Håkan Johansson har recept på drygt 150 olika smaker. Populäraste sorterna är vanliga smaker som vanilj, choklad och jordgubb.
– Lustigt nog är daim också en väldigt populär sort. Hasselnöt, nötkrokant och stracciatella går jämt. Och våra underbara sorbeter, som är veganglass, och mjukglassen. Vi har sockerfri glass men den går inte alls bra, säger han.
– Det viktigaste med glassen är smeten som vi har ett hemligt recept på, lägger han till.

PÅ GRUND AV coronapandemin har anpassningar gjorts, bland annat finns nu en sluss till kön för att kunna köpa glass. Såväl uteserveringen som parkeringen är stor och där sprider kunderna ut sig.
Coronan har inte påverkat försäljningen negativt, säger han, snarare tvärtom då många gjort en dagsutflykt till Hästholmen.
– Man kanske skickar in en som köper glass åt alla. Sedan sprider man ut sig utanför. Vissa äter glassen i bilen, säger han.

Håkan Johansson skulle ha tävlat i EM i år, som den enda glassmästaren från Sverige, men tävlingen har fått flytta på sig på grund av coronapandemin.
– Det är coolt. Nu vill jag komma till VM också, säger han.


"Det viktigaste med glassen är smeten som vi har ett hemligt recept på", säger Håkan Johansson. Foto: Lotta HofströmCoronaslussen. Här kan kunder köa. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter