Klik venligst
ÖDESHÖG 2021-4-16 KL. 14:08

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare

Av Anton Rimstedt

ÖDESHÖG. Ödeshögs kommun har lanserat en ny besöksguide på nätet, som ska vända sig till både turister, kommuninvånare och näringsliv.
– Det finns så mycket mer att uppleva i kommunen än bara Omberg, säger Heléne Njord-Westerling, näringslivschef på Ödeshögs kommun.

Nya besöksguiden är för både turister och kommuninvånare
Vyerna ut över Vättern från Ombergs sluttningar kan vara magnifika, men den nya besöksguiden Visit Ödeshög vill visa att Ödeshögs kommun är mer än bara Omberg. Foto: Anton Rimstedt.

Tidigare har besökswebben legat under regionens webbplats, Visit Östergötland. För ett år sedan ville Region Östergötland ägna sig åt en mer övergripande marknadsföring och då ville man hänvisa till kommunernas egna besöksguider på nätet.

Arbetet med att ta fram en utpräglad digital besöksguide för Ödeshög sattes igång och Heléne Njord-Westerling var en av dem som drev projektet från början.

– Vi ville göra något speciellt för alla som vill utforska vår kommun. En enkel och visuell sida som samtidigt är informativ. Vi vill skapa en helhetsbild av vad man kan uppleva i kommunen. Många känner till Omberg och vad det har att erbjuda, men med besöksguiden vill vi visa att det finns många natursköna och historiska platser att besöka i anslutning till Omberg, säger näringslivschefen Heléne Njord-Westerling och fortsätter:

– Man ska med hjälp av guiden kunna få en förståelse för värdet i att också se exempelvis Alvastra eller Hästholmen när man har varit på Omberg.

Det är just naturen och historian som Visit Ödeshög vill lyfta fram. Men webbplatsen ska även rymma aktörer från det lokala näringslivet och information om vad man kan göra ”inne” i Ödeshög.

– Vi riktar oss till både turister som passerar förbi eller som har tänkt att besöka till exempel Omberg, men också till kommuninvånare som vill veta vad de kan uppleva i den egna kommunen. Det är viktigt att våra invånare också känner till det som erbjuds inom kommunens gränser, säger Heléne Njord-Westerling.

Hon vill särskilt lyfta fram webbadministratören och turism- och näringslivsutvecklaren Anna-Stina Karlsson, som är den som har utformat webbplatsen Visit Ödeshög.

– Hon har gjort ett jättejobb för oss och är den som ska ha störst eloge. Anna-Stina kom från Visit Linköping & Co där hon jobbat just med utveckling av besökswebb, så hon kom snabbt igång och hade mycket värdefull kunskap som vi andra kanske saknade, säger Heléne Njord-Westerling.

Sajten Visit Ödeshög lanserades i början av april och startsidan innehåller många bilder, både rörliga och stilla, med stort fokus på de olika naturmiljöer som Ödeshögs kommun bjuder på.


Anton Rimstedt

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter