Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-5-31 KL. 14:40

Hästholmaskylten har rustats upp

Av Lotta Hofström

ÖDESHÖG. Skylten vid Hästholmens infart har rustats upp. I lördags nyinvigdes skylten med fika och underhållning. "Vi var duktiga på att hålla avstånd", säger Camilla Linusson som är ordförande för Hästholmens bygdegård.

Hästholmaskylten har rustats upp
Björn Hanell, Kerstin Grönvall och Camilla Linusson. Foto: Marianne Bremer


Hästholmaskylten, som föreställer hamnen, skapades av konstnären Roger Sköld och invigdes första gången för tjugo år sedan av dåvarande landshövdingen.

NU HAR skylten restaurerats av keramikern och konstnären Kerstin Grönvall och hantverkaren Bosse Carlsson. Brädor har bytts ut, motivet har snidats om och tavlan har målats om.

Bakom finansieringen av upprustningen, som kostade 15 000 kronor, står privatpersoner, Socialdemokraterna i Ödeshög och Ödeshögsbostäder.


LOKALE skådespelaren Björn Hanell klippe bandet under helgens nyinvigning på Mackaplan, dit många kom för att fira med eget fika. Hästholmen Poesi och artisterna Niclas Alshorn, Terez Klintebjer och John Cederqvist, med dottern Tuva, stod för underhållningen från scenen som byggts upp för tillfället.

Tidigare satt en träfågel - en mås - ovanpå Hästholmaskylten. Men den blev stulen.
– Björn har hängt upp en liten fisk som förhoppningsvis kan locka fram en ny trämås... förhoppningsvis kommer det en ny mås!, säger Camilla Linusson.


Många tog sig till nyinvigningen. Foto: Lovisa LindstrandSå här såg det ut när nya skylten kom på plats. Foto: Marianne Bremer


PÅ STARTSIDAN JUST NU