Klik venligst
MOTALA 2020-5-29 KL. 10:08

Så blir högstadieelevernas skolavslutningskväll

Av Lotta Hofström

MOTALA. Tidigare har de flesta av kommunens drygt 1000 högstadieelever fått avsluta skolåret med ett besök på nöjesparken Liseberg. Men på grund av coronapandemin har kommunen fått tänka om. Istället erbjuds ungdomarna att delta i olika utomhusaktiviteter under skolavslutningskvällen den 10 juni.

Så blir högstadieelevernas skolavslutningskväll
"Det ska vara roligt att fira sin skolavslutning. Och vi ska se till att det kan ske i en trygg miljö", säger Anna Thörnqvist som är samordnare för drogförebyggande arbete i Motala kommun. Foto: Pixabay

– Det ska vara roligt att fira sin skolavslutning. Och vi ska se till att det kan ske i en trygg miljö, där de kan ha så roligt som möjligt under kontrollerade former. Många ungdomar kanske bara skulle sitta hemma men nu finns alternativ – och allt är gratis, säger Anna Thörnqvist som är samordnare för drogförebyggande arbete i Motala kommun.

skolavslutningskvällen kommer alla fritidsgårdar att vara öppna. För att undvika folksamlingar över 50 personer är aktiviteterna, som trampolin, paddling och minigolf, utspridda.
– Det kommer också att grillas korv och lite på olika ställen, säger Anna Thörnqvist.

AKTIVITETERNA arrangeras av gruppen "Med gemensamma krafter" som är förvaltningsöverskridande mellan bildning- och socialförvaltningen. I år har man även involverat andra aktörer såsom Bostadsstiftelsen Platen, BråMo, Motala friskportsklubb, Svenska kyrkan, polisen, kulturakademien och föreningar.

– Vi kommer att ha mycket vuxennärvaro. Det är föreningar och personal från kommunen som kommer att vara framme under kvällen, säger Anna Thörnqvist.

Här kan du läsa mer om skolavslutning och student i Motala.

PÅ STARTSIDAN JUST NU