Klik venligst
MOTALA 2021-1-5 KL. 00:06

Besviken Costmar prisad av egna lagledningen

Av Anton Rimstedt

MOTALA/EDMONTON. Motalasonen Arvid Costmars äventyr på Junior-VM i Kanada slutade inte som önskat. Förlust i kvartsfinalen mot Finland innebar en krossad gulddröm, men individuellt fick Costmar en fin hedersbetygelse.

Besviken Costmar prisad av egna lagledningen
Arvid Costmar. Foto: Svenska ishockeyförbundet/Pressbild.

När Östgötatidningen pratade med Arvid Costmar inför turneringen var det tydligt att det inte var någon kvartsfinalplats som LHC-forwarden och Maif-produkten var ute efter. Så när Sverige slogs ut av Finland under lördagskvällen var det en besviken Costmar som efter slutsignalen fick åka fram för att ta emot ett individuellt pris.

Han blev nämligen framröstad som en av Sveriges tre bästa spelare i turneringen, tillsammans med backarna Victor Söderström och Tobias Björnfot. Det var den svenska lagledningen som utsåg de tre spelarna till lagets främsta under turneringen i Edmonton.

– Ja, absolut. Costmar har gjort en bra turnering utifrån sina förutsättningar, kommenterade Viasats expert Rickard Wallin i sändningen när Costmars namn ropades upp i högtalarna.

Motalasonen fick en större roll i Juniorkronorna än vad som först var tänkt. Detta efter flera svenska avbräck på centersidan inför turneringen till följd av covid-19. Och uppenbarligen var det en roll som den svenska lagledningen tyckte att Costmar axlade på ett bra sätt, i och med den utmärkelse som Costmar själv inte såg ut att glädjas över i stunden efter det snöpliga kvartsfinaluttåget.

Anton RimstedtPÅ STARTSIDAN JUST NU