Klik venligst
MJÖLBY 2021-12-16 KL. 18:53

Stort intresse för damhockeyn i Mjölby

Av Mia Karlsvärd

Mjölby. – Om 20 minuter är det genomgång, nu är det hockey på riktigt tjejer, ropar lagets tränare Veronica Lovensnö för att överrösta puckarna som viner inne på isen från grabbarnas träning.

Stort intresse för damhockeyn i Mjölby
– Så himla häftigt och så otroligt kul att få vara med på denna resa, säger Louise Hilleby som tränar knäböj tillsammans med Johanna Bladh innan det är dags för tränings på isen. Foto: Mia Karlsvärd

Mjölby hockey har sedan några veckor tillbaka officiellt ett damlag. Att laget har roligt tillsammans är det ingen tvekan om. Att det är på allvar är det heller ingen fråga på.

Det är sen vardagkväll och damlaget värmer upp med styrkeövningar tillsammans intill rinken.
– Kom igen nu, ta i, kämpa på.

Damlaget tränar en till två gånger i veckan och välkomnar alla som är 13 år eller äldre som är sugna på att lära sig åka skridskor, testa hockey och ha kul med andra hockeytjejer.
– Just nu satsar vi på bredd, att få med oss tjejer över 13 år. Gensvaret har varit över förväntan det är många som hör av sig, berättar Martina Nylander som är kontaktperson för laget.
– Till en början jobbar vi med grunderna för att utveckla skridskoåkningen och puckhanteringen. Vi har haft några gemensamma träningspass med Motala aif där vi även kört matchspel, berättar Veronica Lovensnö.

Målet framöver är att Mjölby HC:s damlag ska delta i matchspel.
– I dagsläget tränar vi tillsammans för att bygga upp laget både hockeymässigt och gruppmässigt, säger Veronica Lovensnö.

Mia Karlsvärd


– Jag ville börja med en lagsport. Att det blev hockey är en slump som jag inte ångrar, säger Johanna Bladh. Foto: Mia KarlsvärdVeronica Lovensnö går igenom passet inne i omklädningsrummet innan det är dags att gå ut på isen. Nina Forsberg till höger förverkligar sin tonårsdröm nu när hon är 40 år fyllda. Foto: Mia Karlsvärd


PÅ STARTSIDAN JUST NU