Klik venligst
MJÖLBY 2022-3-17 KL. 02:01

Storstilad vändning när Mjölby hockey tog kommandot i playoff-mötet

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Favoriter att vinna playoff-mötet med Mölndal och välfyllt på läktarna i ProTrain arena. Då var Mjölby hockey riktigt illa ute i första matchen i bäst av tre, men hemmalaget stod för en dramatisk vändning med avgörande i förlängning.

Storstilad vändning när Mjölby hockey tog kommandot i playoff-mötet
Mjölby hockey fick jubla sist i första playoff-matchen på hemmaplan. Foto: Tobias Josefsson.

– Riktigt starkt av oss att kunna vända det där underläget, kvittera och sen vinna i sudden. Mölndal gjorde det svårt för oss, säger Mjölbys tränare Patrik Rosén i omklädningsrummet efter matchen.

Han fortsätter:

– Mölndal är ett skridskostarkt lag, spelar tätt och har en bra målvakt. Jag har tittat på någon match här innan och scoutat lite, så vi visste vad vi hade framför oss.

I potten ligger en plats i den avgörande kvalserien till Hockeyettan. Playoff-mötet mellan Mjölby och Mölndal inleddes under onsdagskvällen, och det med ordentlig dramatik.

När Mölndal gjorde 1–3 med bara knappt tio minuter kvar av tredje perioden var uppförsbacken brant för MHC, men William Strand reducerade med knappt fem minuter kvar och med utplockad målvakt kunde Daniel Hjärtstrand kvittera med 47 sekunder kvar.

– Jo, jag fick en liten touch på den. Den var knapp, men viktig. Så otroligt skönt att se den gå in, säger Daniel Hjärtstrand om sin diffusa styrning i slutminuten.

Med spolning av is avklarad var Mjölbypubliken, 349 till antalet, redo för en potentiellt lång förlängning. Men nervositeten hann knappt infinna sig innan Edvin Lundqvist hade avgjort tillställningen, bara tolv sekunder in på övertiden. I omklädningsrummet efter matchen är han minst lika belåten som lagkamrat Hjärtstrand.

– Det är ju riktigt gött alltså. Kunna komma ut första bytet och stänka dit den. Bra spel hela vägen från tek, säger Edvin Lundqvist.

Nu väntar retur i Mölndal på lördag klockan 14. Vinst där och då och Mjölby är klart för kvalserien till Hockeyettan.

– Vi ska åka dit med ett jävla bra humör och vinna. Inget annat gäller, så får vi ledigt på söndag sen, säger Edvin Lundqvist.

Ingen önskan om att vänta och avgöra på hemmaplan på söndag?

– Verkligen inte haha.

Det ska väl komma fler matcher här sedan.

– Precis. Vi ska avgöra på lördag och få tio matcher till, fem till här hemma.

Anton RimstedtDaniel Hjärtstrand gjorde två mål i första mötet med Mölndal. Foto: Tobias Josefsson.David Bremer med ett bra läge. Foto: Tobias Josefsson.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom
MJÖLBY 2022-4-28 KL. 07:04

Mycket pengar insamlade för att motverka lokal barnfattigdom

I Mjölby har Majblomman varit vilande i några år, men i år har Mjölby tätort återigen en lokal förening.

Håkan är nyfiken i en strut
ÖDESHÖG 2022-4-27 KL. 15:00

Håkan är nyfiken i en strut

– Man blir helt slut av behandlingarna. Man måste vara positiv, säger Håkan Johansson.

Fler nyheter