Klik venligst
MJÖLBY 2021-3-25 KL. 10:04

Företaget bakom galleriasatsningen: "Många positiva faktorer spelade in"

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Det nya eventcentrat i Galleria Kvarnen i Mjölby ska vara klart i november. Då hoppas Jesper Johansson, delägare i Nordic Amusement Group, att pandemin är över och att företaget kan erbjuda Mjölbyborna vardaglig tillgång till en rad aktiviteter.

Företaget bakom galleriasatsningen:
Just nu är lokalen i botten av Kvarnengallerian tom. "Vi är lite hemlighetsfulla fortfarande. Vi kommer släppa mer detaljer när det börjar närma sig öppning", säger Jesper Johansson. Foto: Anton Rimstedt.

När vi når Jesper Johansson har det gått ett antal timmar sedan det blev offentligt att Nordic Amusement Group ska driva en eventanläggning inne i Kvarnengallerian från och med i höst med restaurang, bowlingbana och en rad andra aktiviteter som black light minigolf, VR-upplevelser, simulatorer, shuffleboards och dart. Han har precis satt sig i bilen på väg hem till Örebro efter en dag i Mjölby.

– Vi håller på att rita in det sista. Ritningen, allt det grova, är redan gjort, men det är fortfarande smådetaljer som man funderar på. Om man kan flytta en viss produkt dit eller så, säger Jesper Johansson.

Fram till nu har Nordic Amusement Group mest verkat som tillverkare och återförsäljare av nöjesutrustning. Företaget är baserat i Örebro och att satsningen nu sker i Mjölby är ingen slump.

– Vi hade länge tittat efter en lokal där vi kan köra vårt koncept när konsultbolaget för gallerian hörde av sig till oss. Vi säljer majoriteten av nöjesprodukter till såna nöjesställen i Sverige. Då är det allt från bowling till simulatorer. Nu kommer vi ju att drifta det hela. Det är första gången vi kör vårt egna koncept så, säger Jesper Johansson och fortsätter:

– Mjölby ligger relativt centralt kring de lite större städerna som vi jobbar kring och det är smidigt att ta sig till Mjölby. Orten växer också. Det var många positiva faktorer som spelade in.

Ska det här vara ett uteställe för lördagskvällen eller en aktivitetsdestination för mitt i veckan?

– Både och. Både för barnfamiljen mitt i veckan, helkvällen med kompisgänget eller för företaget som vill ha sin afterwork där.

Många som söker sig till en sportbar kanske åker in till Linköping och vill ha ett större utbud runtomkring. Hur säkert är det att investera i Mjölby?

– Vi ser för det första att Mjölby växer. Och även om det är ett litet samhälle så är inte alltid det negativt heller. Det finns inte jättemycket runtomkring och det kommer vara det bästa av det bästa som vi har att erbjuda. Vi har ett helt annat grepp om det hela när det är vi själva som driver det, vi vet ju vad det är vi sätter in där inne, säger Jesper Johansson på Nordic Amusement Group.

Tanken är att eventcentrat ska ha så mycket att erbjuda att man ska vilja stanna där en hel kväll, utan önskan att gå vidare till ett annat ställe.

– Vi ska bygga det på ett sätt som gör att man verkligen kan stanna där en helkväll och testa på så mycket olika grejer så man inte tröttnar.

Jesper Johansson är också noga med att påpeka att det inte ska ses som uteslutande ett ställe där man spenderar sina festliga lördagskvällar.

– Det är kanske inte alltid som familjer vill åka till de här jätteställena där det är mer fokus på kroglivet. Vi kommer med en kombination som vi tror kommer passa ett större spektrum.

Sedan har vi ju också den här lilla detaljen att ta hänsyn till, den som vi kallar coronapandemin. I november hoppas nog alla att vi har kunnat återgå till ett någorlunda normalt liv, men några garantier finns det som bekant inte med det här viruset.

– Man hoppas ju såklart att det blåser över, men det är det ju ingen som vet säkert. Vi har en tät dialog med hyresvärden hela tiden, så vi jobbar därefter och så får vi se, säger Jesper Johansson.

Anton Rimstedt

Det är troligen från den här ingången som man smidigast kommer ta sig in till det nya eventcentret i botten av Galleria Kvarnen. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Rovdjursföreningen i Östergötland vill sprida kunskap - därför behövs våra rovdjur
ÖSTERGÖTLAND 2021-6-10 KL. 23:51

Rovdjursföreningen i Östergötland vill sprida kunskap - därför behövs våra rovdjur

"Vi behöver alla delar av naturen för att lösa vår egen existens".

De ska gå 100 000 steg på en dag
ÖSTERGÖTLAND 2021-6-9 KL. 15:51

De ska gå 100 000 steg på en dag

Tilde och Jennifer förbereder sig för utmaning på Öland

Stolta och överraskade pristagare av Årets företagare
MJÖLBY 2021-6-9 KL. 09:02

Stolta och överraskade pristagare av Årets företagare

Se bilder från prisutdelningen här på sajten.

Så tänker Wettergren om Sveriges motståndare
ÖDESHÖG 2021-6-8 KL. 08:04

Så tänker Wettergren om Sveriges motståndare

"Allt kommer handla om vilka som lyckas att få ut max av både spelare och ledare".

Fler nyheter