Klik venligst
MJÖLBY 2021-6-15 KL. 03:05

Efter starka starten – nu väntar första hemmamatchen i division 2 för MAI på 26 år

Av Östgötatidningen

Nykomlingen Mjölby AI har fått en bra start i division 2 med två oavgjorda bortamatcher. På lördag väntar hemmapremiär – första matchen på Vifolkavallen så högt i seriesystemet på 26 år.

Efter starka starten – nu väntar första hemmamatchen i division 2 för MAI på 26 år
Foto: Henrik Dagnäs.

- Det är sjukt kul att vara tillbaka på hemmaplan. Senaste matchen vi spelade på Vallen var när vi säkrade seriesegern (mot AFK Linköping) i höstas, säger tränaren Daniel Friberg.

Mjölby AI har inlett division 2 med två raka oavgjorda matcher. Efter den starka poängen och sena kvitteringen till 2-2 i premiären mot Nyköping väntade en ny bortamatch under lördagseftermiddagen.
Ett ungt och spelskickligt Tyresö.
Det blev 1-1 (1-1) i en svängig match där det lika väl kunde bli tre poäng som noll för MAI.

- Tyresö är bra, inget snack om saken. De är rappa, snabba och kommer att ta sina poäng i den här serien, det är jag övertygad om, säger Daniel Friberg.

Tyresö tog ledningen efter 15 minuters spel och ägde första delen av matchen. MAI kom tillbaka in i matchen och Eldin Ibrahimbegovic kvitterade efter knappa halvtimmen. Matchens sista mål, skulle det visa sig - men det saknades inte chanser åt något håll.
- Med lite flyt hade vi vunnit, men vi kunde lika gärna ha förlorat. Det var för många tekniska misstag och vi var inte riktigt där i duellspelet. Så känslorna är lite tudelade, men ända bra att ta poäng när inte presationen är på topp, säger Daniel Friberg.


Efter två bortamatcher väntar hemmapremiär på lördag när Örebrolaget Karlslund gästar Vifolkavallen. Det är första gången på 26 år som MAI spelar en hemmamatch så högt i seriesystemet.

- Det ska bli mycket spännande att möta ett tippat topplag, en av seriefavoriterna i första hemmamatchen, säger Daniel Friberg.

Enligt nuvarande restriktioner tillåts 100 personer i publiken på Vifolkavallen.

Östgötatidningen
Foto: Malin Wahlin.


PÅ STARTSIDAN JUST NU