Klik venligst
MJÖLBY 2020-6-22 KL. 08:09

”Det ska bli skönt att komma tillbaka”

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Det har varit en annorlunda vår för landets gymnasieelever. Distansstudier har krävt mycket självdisciplin och saknaden av klasskompisarna har varit stor, menar Zelina Malm, Layth Abusamra och Amy Rundgren. Men i höst blir det som vanligt igen.

”Det ska bli skönt att komma tillbaka”
"Jag tycker att det har gått ganska bra att plugga såhär och inte sett någon större skillnad på betyg och så, men det ska bli skönt att komma tillbaka i höst", säger Zelina. Foto: Carolina Fransson

Det är en av de sista dagarna på vårterminen. Zelina, Layth och Amy är tillsammans med sin klass på Hembygdsgården i Mjölby. De läser det samhällsvetenskapliga programmet på Kunghögaskolan och går snart på ett välförtjänt sommarlov.

TILL HÖSTEN tillåts gymnasieundervisning på skolan igen.
– Det ska bli skönt. Jag har inte alls gillat distansundervisningen. Det har varit svårt att hitta motivationen. I klassrummet har man kunnat få hjälp när man räcker upp handen, men på distans har det inte riktigt varit samma sak. Man får inte den direkta kontakten med lärarna när man kommunicerar via mail. Jag är också väldigt social, säger Layth.
– Trean vill man ju gå i skolan. Det är den man sett fram emot hela tiden, säger Amy.

Hon tycker att det ska bli skönt med vanlig skolundervisning igen då det blir lite mer rutiner.
– Det har varit ganska kul med distansundervisning och det har varit lite skönt att få jobba med skolarbetet när man vill. Man har inte behövt börja med uppgifterna klockan 8 för att lektionen börjat då, utan man har kunnat styra det lite mer själv. Men det är samtidigt skönt med rutiner igen nu, säger hon.

ELEVERNA har kunnat träffas i smågrupper och studerat tillsammans online. Det har Zelina och Amy gjort.
– Jag tycker att det har gått ganska bra att plugga såhär och inte sett någon större skillnad på betyg och så, men det ska bli skönt att komma tillbaka i höst, säger Zelina.


Zelina, Layth och Amy har läst klart årskurs två på det samhällsvetenskapliga programmet på Kungshögaskolan. Foto: Carolina Fransson


PÅ STARTSIDAN JUST NU