Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-12 KL. 08:00

Startar produktion av C40 Recharge i Belgien

Av Thomas Edgren

C40 Recharge är Volvo Cars andra helt elektriska bil och den senaste i en ny serie av helt elektriska bilar som ska lanseras de kommande åren. År 2030 kommer Volvo Cars enbart att sälja helt elektriska bilar, som en av de mest ambitiösa elektrifieringsstrategierna i bilindustrin.

Startar produktion av C40 Recharge i Belgien
Volvo Cars kommer att tillverka nya elbilen C40 Recharge vid företagets fabrik i Gent i Belgien. Foto: Volvo Cars

Fabriken i Gent är en av företagets största och ligger i framkant på Volvo Cars resa mot att bli helt elektriskt. Fabriken tillverkar också XC40 Recharge, den helt elektriska versionen av företagets prisvinnande kompakta SUV som var Volvo Cars första helt elektriska modell.

Upp till 135 000 elbilar per år
Volvo Cars ökar sin kapacitet att tillverka elbilar i fabriken i Gent avsevärt, upp till 135 000 bilar per år, och förväntar sig redan att mer än hälften av fabrikens volym kommer att bestå av helt elektriska bilar år 2022.

– Volvo C40 Recharge är en bil som representerar vår framtid, säger Javier Varela, Senior Vice President Industrial Operations and Quality på Volvo Cars.
– Vår tillverkning och det nära samarbete vi har med våra leverantörer är nyckeln till att nå våra framtida ambitioner ifråga om elektrifiering och klimatneutralitet. Vår fabrik i Gent är redo för en helelektrisk framtid och kommer att spela en viktig roll för vårt globala industriella nätverk de kommande åren.

Utsläppsfri framtid
Volvo C40 Recharge är den senaste symbolen för Volvo Cars ambitioner mot en utsläppsfri framtid. Företaget kommer att rulla ut flera elektriska modeller de kommande åren och målsättningen är att 50 procent av den globala försäljningen ska utgöras av helt elektriska bilar redan år 2025, som ett led i arbetet med att tillverka enbart helelektriska bilar år 2030.

Volvo C40 Recharge är också en milstolpe för företagets nya kommersiella strategi, modellen är tillgänglig att köpa på volvocars.com och på utvalda marknader. Kunderna kan beställa bilen enkelt och smidigt hemifrån eller beställa online tillsammans med sin Volvohandlare.

Ögonfallande design
Volvo C40 Recharge erbjuder fördelarna med en SUV men med en lägre och slankare design. Aktern på C40 Recharge har en iögonfallande design med en lägre taklinje medan fronten introducerar ett nytt formspråk för elektriska Volvobilar och inkluderar framlampor med högteknologisk pixelteknik.

Liksom XC40 Recharge, har C40 Recharge ett av de bästa infotainmentsystemen på marknaden som är utvecklat i samarbete med Google och baseras på Androidsystemet. Det ger kunderna tillgång till Google-appar och inbyggda tjänster, som Google Assistant, Google Maps och Google Play.

Mjukvaruuppdateringar ”over-the-air”
XC40 Recharge är anpassad för att ta emot mjukvaruuppdateringar over-the-air. Det innebär att bilen kommer att förbättras över tid efter att den har lämnat fabriken.

Drivlinan utgörs av två elmotorer, en framtill och en placerad ovanpå bakaxeln som drivs av ett 78 kWh-batteri som kan snabbladdas från 10 procent till 80 procent på ca 40 minuter. Det innebär en uppskattad räckvidd på ca 44 mil.

Källa: Volvo Cars


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU