Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-9-24 KL. 08:00

Resan mot grönare betong fortsätter

Av Thomas Edgren

Finja Betong håller fast vid sin resa med målet att bidra till en hållbar utveckling, i den egna verksamheten med även för samhället i stort.
- I nära samarbete med våra kunder och andra aktörer fortsätter vi ta ansvar och kommersi-alisera de hållbara mervärden vi kan erbjuda, säger Bengt Widstrand, VD, Finja Betong.

Resan mot grönare betong fortsätter
När Finja presenterar hållbarhetsrapporten för 2020 kan de konstatera att de tagit flera steg mot målet.

När Finja nu presenterar hållbarhetsrapporten för 2020 kan de konstatera att de tagit flera steg mot målet. Under året opti¬merades cementmängden i företagets volymmässigt största produkter med bibehållen kvalitet.
- Vi införde även en ny ECO-linje med klimatpositiva byggprodukter, där fokus är minskat klimatavtryck.

Ny kundportal
Som en del i det övergripande hållbarhetsarbetet har man den viktiga digitaliseringsresan. Året började med att Finja lanserade en ny kundportal och e-handel för avtalskunder. Företaget har också tagit flera steg mot robotisering och automatisering av produktionen.
– Resan mot en grönare betong är en av våra största satsningar och något som vi arbetar med på daglig basis. Vi har en tydlig färdplan med aktiviteter som i slutändan ska minska vår miljöpåverkan, säger Bengt Widstrand, VD, Finja Betong.

Långsiktigt hållbarhetsarbete
Inom Finja finns ett långsiktigt hållbarhetsarbete vilket omfattar miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter. Finja följer ILO:s kärnkonventioner och FN:s Global Compact.

Källa Finja Betong


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU