Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-12 KL. 11:00

Ny debutroman - hyllning till mysdeckaren

Av Thomas Edgren

Ett bröllop på en enslig ö i Östersjön urartar efter att en bröllopshälsning avslöjar gästernas mest intima hemligheter. När en person dessutom hamnar på golvet i plågor är det bara början på en rad bisarra händelser.

Ny debutroman - hyllning till mysdeckaren
Mikael Ryding är född och uppvuxen i Valdemarsvik. Foto: Roy Fyhr

Mikael Ryding debuterar nu med romanen Och så var de bara två, en komisk hyllning till mysdeckaren och några av dess mest kända verk.

”Humor legat mig varmt om hjärtat”
— Humor och skrivande har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag började skriva serier när jag gick i lågstadiet och noveller i högstadiet. Mitt skrivande är främst inspirerat av den klassiska brittiska humorn. Jag hade inga idrottsstjärnor eller popstjärnor som idoler när jag växte upp utan min idoldyrkan handlade istället om humorgruppen Monty Python, säger Mikael Ryding.

Hantera märkliga händelser
I bokens handling försöker det äldre brudparet Asta och Evert och de olika gästerna hantera de märkliga händelserna som uppstår under bröllopsdagen. Vem är det egentligen som ligger bakom allting? Är det någon av gästerna eller har en okänd galning tagit sig över till ön? Mitt i allt finns Bertil som inte känner någon på bröllopet, och inte riktigt förstår varför han är där, något som de andra gästerna inte heller gör. Privatdetektiv Ove Björck tillkallas och ställs då inför sitt knivigaste fall hittills. Vart har alla tagit vägen? Och vad gör de märkliga krabborna där?
En spännande handling i boken som släpps 14 oktober

Källa: Gul PR"Och så var de bara två" är Mikael Rydings debutroman.


Författarfakta:
Mikael Ryding är född och uppvuxen i Valdemarsvik med många somrar tillbringade i Gryts skärgård, mycket av inspirationen till hans skrivande kommer därifrån. Efter civilingenjörsstudier hamnade han på Ericsson, men intresset för att skriva humor i samma stil som sina idoler i Monty Python har alltid funnits där.


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU