Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-14 KL. 14:00

Nu kan kor bli terapeuter

Av Thomas Edgren

Kan kossor minska stress och ångest, och hjälpa människor att hitta lugnet? På utvalda Arlagårdar runt om i Sverige finns nu möjligheten att boka en KoBT-session, en aktivet som hjälper besökaren att komma till ro.

Nu kan kor bli terapeuter
Via sajten Bokadirekt kan du boka en terapisession med en Arlako utan kostnad. Foto: Arla

På utvalda gårdar runt om i Sverige lanseras nu KoBT (Ko-Besökstid), en aktivitet där man med sällskap av kor kan minska stress och ångest och istället finna lugn, glädje och välmående. Aktiviteten är en del av Arlas kampanj Lev i muet som uppmuntrar till att varva ner, känna lugn och välmående i en annars stressig och pressad vardag.

Möte med kor gör dig gladare
Forskning visar att mötet med kon gör människan gladare, lugnare och tryggare. Under en terapisession får besökaren umgås med en Arlako och ges möjligheten att prata av sig och varva ner. De terapeutiska korna är bra på att lyssna och det är fritt fram att lufta sina bekymmer i en harmonisk miljö.
- Många som arbetar med kor kan vittna om deras trygga och lugnande inverkan. Eftersom ett nära möte med en ko bidrar till harmoni och välmående, kan det här vara ett bra sätt att hitta lugn och ro i en annars stressig vardag, säger Hanna Wennerdal, Brand Manager Mjölk, Arla Sverige.

Så bokar du en KoBT-session
Via sajten Bokadirekt kan du boka en terapisession med en Arlako utan kostnad. Du får möjlighet att tillbringa upp till tjugo minuter med en Arlako på utvalda gårdar i Sverige. Det är viktigt att korna mår bra för att ge den harmoniska tillvaron som eftersträvas under en KoBT-session. Om korna vill ha lugn och ro kan besöket därför komma att bokas om.

Källa: Arla


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU