Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-11-17 KL. 08:00

Julgodis, kaffe och senap med smak av timjan

Av Thomas Edgren

Mörkrostat kaffe. Senap med smak av timjan. Två sorters julgodis med olika smakkombinationer. Apotek Hjärtats traditionsenliga julsortiment med produkter som glöggkrydda, chokladmandlar och marmelad med smak av saffran och apelsin får även i år sällskap av några juliga nykomlingar.

Julgodis, kaffe och senap med smak av timjan
Apotek Hjärtats julsortiment med produkter som glöggkrydda, chokladmandlar och marmelad med smak av saffran och apelsin får i år sällskap av några nykomlingar. Foto: Apoteket Hjärtat

Få produkter är så tydligt förknippade med det svenska julköket som senap. Apotek Hjärtats ”Årets Senap” har blivit en stor favorit de senaste åren – både bland senapsfantaster och julfantaster – där förra årets smak av calvados prisades med högt betyg i flera recensioner.

Denna jul lanserar Apotek Hjärtat sin klassiska grovkorniga senap med årets smak av timjan – en krydda som gifter sig väl med julbordets alla smaker, och som bidrar med en örtig fräschhet till senapens syrliga och salta toner.

Mörkrostat, malet kaffe med 100% Arabicabönor från Brasilien finns nu också att tillgå. Toner av hasselnöt, choklad och mandel präglar smaken. En julnyhet som bidrar med en härlig rund smak till den nybryggda koppen kaffe under vintriga decemberdagar.

Bland årets julnyheter vi även två sorters julgodis som både går bra ihop med julen och smaklökarna; smakkombinationen av blåbär, lakrits och vit choklad respektive hallon och lakrits.
Blåbärslakrits är en kombination av lakrits, vit choklad och blåbär. En kärna av lakrits som är täckt med vit choklad, för att avslutas med smaksatt dragering av blåbär. Både vacker att se på och god.

Hallon & lakritshjärtan i gele är en kombination av smakerna hallon och lakrits. Små söta godishjärtan i de oemotståndliga smakerna hallon och lakrits som på senare år blivit en klassisk smakkombination som många älskar.


PÅ STARTSIDAN JUST NU