Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-12-14 KL. 09:00

Frida Nordstrand och Anna Brolin leder Fotbollsåret 2021

Av Thomas Edgren

Årets viktigaste fotbollshändelser ska summeras och Sveriges bästa dam- och herrspelare 2021 ska prisas när Fotbollsåret 2021 sänds på TV4 den 27 december. Programledare är Frida Nordstrand och Anna Brolin.

Frida Nordstrand och Anna Brolin leder Fotbollsåret 2021
Frida Nordstrand och Anna Brolin kommer att leda Fotbollsåret 2021. Foto: Jakob Dahlström/TV4.

- 2021 har varit ett väldigt speciellt år. Äntligen fick vi tillbaka fotbollen på riktigt! Efter uppskjutna mästerskap på grund av pandemin fick vi uppleva både EM och OS. Dessutom fick vi tillbaka publiken. Arenorna fylldes sakteliga på och sällan har supportrarnas betydelse varit så tydlig, säger Frida Nordstrand.

Konceptet fortsätter
På många sätt har detta år varit fansens år och det ska också hyllas.
- Vi ska också prisa spelarna som underhåller oss med sporten vi älskar och som vi aldrig mer kommer att ta för givet. Mål, prestationer, insatser och mästare, fortsätter Frida.

2020 ställdes Fotbollsgalan in på grund av covid-pandemin och ersattes av programmet Fotbollsåret 2020. Konceptet fortsätter även i år och den 27 december 21.00 är det dags för en klassisk årsresumé på TV4, när tv-programmet Fotbollsåret 2021 ska sammanfatta ett händelserikt år.

Årets målvakt
Under kvällen kommer duon dela ut priser till Årets målvakt, back, mittfältare och forward på dam- och herrsidan. Årets mottagare av Fotbollskanalens hederspris kommer att tillkännages, och så koras årets bästa dam- och herrspelare när Diamant- och Guldbollen offentliggörs. Dessutom kommer flera landslagshjältar att hyllas och så bjuds tittarna på härliga återblickar på landslagens mästerskap i somras, med OS-silvret i Tokyo som höjdpunkt.

”Enastående prestationer”
- Att få summera fotbollsåret är alltid en ynnest och just detta år är det förstås extra speciellt när vi alla fått återuppleva magin på nytt som uppstår i samspelet med den så saknade publiken och spelarna. Dessutom har vi fått ta del av flera enastående prestationer som ska bli en ära att få uppmärksamma, säger Anna Brolin.

Källa. TV4


Fotbollsåret 2021 sänds måndagen den 27 december på TV4 och TV4 Play 21.00–23.00 Dessutom visas ett förprogram på TV4 Play klockan 20.30, där bland annat Årets domare, Årets Futsalspelare och Årets E-fotbollsspelare kommer att prisas.

PÅ STARTSIDAN JUST NU